Vad är Tjockt papper?

Card beståndet är den term som används för att beskriva en typ av papper som är mer robusta och tåliga än traditionell skriftlig eller tryckpapper. I grunden är tjockt papper tjockare och tyngre än vanligt papper. Det används vid crafting och inom industrin för att göra vykort, spelkort, och liknande trycksaker. Craft butiker och kontor butiker utbudet är typiska återförsäljare av specialpapper.

är

Card lager mätas och beskrivas i vikt eller tjocklek beroende på dess detaljhandeln ursprung. I de flesta länder är det mätt i vikt i gram och hänvisar till papper som väger mellan 135 och 300 gram per kvadratmeter (50 till £ 110 per kvadratmeter). Det kan vara märkt som ett värde följt av pound (#) symbol. Till exempel: 80 #. Tjockt papper som mäts tjocklek beskrivs i punkter eller mil. Det är till exempel papper och ,25 mm (. 01 inches) i tjocklek beskrivas som 10-poängs kort lager. Förutom sin tjockare än normal sammansättning är tjockt papper också smidig. Den finns i en mängd olika färger, varierande färger och nyanser, samt texturer. Mångfalden av denna typ av papper, jämfört med tunnare, mindre slitstarkt papper gör det till en idealisk crafting material. Den används ofta för handgjorda gratulationskort, sidor scrapbook, skyltar och andra hantverk papper. Den skär rent med vassa redskap och är tillräckligt flexibel för att vika och skrynkla snyggt eller rulla upp för andra ändamål. Det är också kompatibel med specialiserade skärutrustning som automatiskt bryter former och brev från mallar. Förutom papper hantverk, är tjockt papper också användbart för att skriva ut visitkort, inbjudningar och andra praktiska användningsområden. Många datorer skrivare har justerbar för specialpapper, vilket gör det enkelt att skriva ut projekt hemma. Tjockt papper är inte normalt används för fotoprojekt, t. ex. meddelanden, men är särskilt användbart för en mängd olika hantverk och använder affärer. Det är bokstavligen finns i nästan alla färger, design och struktur och kan köpas från butiker hantverk leveranser, butiker kontorsmaterial, och skolan butiker utbudet. Vissa tjockt papper levereras perforerade för utskrift visitkort och inbjudningar.

För papper hantverk, vägbeskrivningar ofta kräva specifik vikt eller mil papper, men om du är mejsla fram en ursprungliga projektet, är det bäst att experimentera med papper i olika vikt, tjocklek och konsistens. Vissa texturer är mer absorberande än andra, vilket kan påverka skrivare projekt. Om du har ett särskilt papper projekt i åtanke, frågar en representant på en lokal tryckeriet vilka typer av papper som fungerar bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.