Vad är Tencel?

Tencel? är registrerat varumärke för lyocell, vilket är en biologiskt nedbrytbar tyg tillverkat av trämassa cellulosa. Det började växa i popularitet i slutet av 1990, och nu kan du hitta en mängd kläder med tyg.

De flesta jämföra den ursprungliga Tencel? klädernas rayon i känna, men det kan göras i olika former. Tencel A100? är en ny form avsedd för stretchig stickade plagg. Tidigare former av Tencel? hade antingen blousy silkeslen känsla eller en persika hud eller MOLLSKINN finish. Blandningar med andra fibrer kan producera en mängd olika Tencel? ytskikt, men du kommer oftast hitta persika Tencel hudtyp?.

Tillverkaren av Tencel? fordringar tyget vara miljövänligt och ett bra val för personer med känslig hud. Men detta kanske inte alltid är sant. Medan Tencel? är tillverkad av träfibrer och är biologiskt nedbrytbart, är det svårt att färga tyg utan behandling med ett antal olika kemikalier som varken miljövänlig eller lämpliga för personer med känslig hud. Det är en bra idé att kontrollera med Tencel? tillverkarna att ta reda på om tyget skulle vara ditt bästa val. De uttalanden som beslutsfattare av Tencel? gör som är lätta att kontrollera är om dess relativt lättskött. Plaggen är ofta säljs som bra för resor eftersom de pack ljus och behåller sin form. Många Tencel? Bitarna tvättas i maskin, men du ska följa etikettens anvisningar för särskilda slitage. Om tvättas i kallt vatten, Tencel? plagg krymper ca 3% med första tvätt, men då kommer inte att krympa i framtiden tvättar. Tencel? även torkar snabbt, så dropp-torkning får inte ta lång tid.

Medan Tencel? var första hand med i kvinnokläder, det är nu används i en mängd olika tillämpningar. Du kan hitta Tencel? ark, möbeltyg, filtar och handdukar. I handdukar, kan man notera att Tencel? är mer än absorberande bomull och med, och kan göra för snabbtorkande efter din morgon dusch.

Det finns några motstridiga åsikter när det gäller förmågan att detta tyg som andas. Vissa säger att det är ganska andas, medan andra hävdar att tyget är ovanligt varmt. Du kanske vill försöka med ett enda stycke innan du köper en hel uppsättning Tencel? kläder. Många är överens om att tyget gardiner vackert, ger ett bra utseende vid förslitning. Tillverkare av Tencel? också att tyget är billigt gjort, men detta innebär inte nödvändigtvis översätta till billiga priser på kläder av det. Närvarande Tencel? är ganska dyrt att köpa. En skjorta /byxor eller skjorta /kjol som ofta över $ 100 (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.