Vad är Shantung?

Shantung är ett tungt tyg som ofta görs med antingen silke fibrer eller någon form av syntetiska fibrer som är avsedda att ersätta bomull filament. Ibland kallad spunnet vilda silke, är strukturen på Shantung något grov men inte obehagligt vid beröring. Här är några grundläggande fakta om Shantung tyg, inklusive några exempel på vanliga användningsområden för materialet. En av egenskaperna som ger Shantung sitt rykte som ett grovt tyg finns i den väv av materialet. Istället för något slags intrikat väv, Shantung anställda som mycket enkel tuskaft design med en räfflad effekt. Vad ger tuskaft för att producera upp eller ribbad delar av tyget är det faktum att slubbed garner används i varpen av materialet.

Användningen av råsilke fibrerna i väven av Shantung ibland framställs med liknande resultat genom att använda nylon eller blandningar rayon som är inriktade mot imiterar utseendet och känslan hos slubbed bomull fibrer. Som produceras med spunnet silke eller syntetiska blandningar, Shantung är en slitstark nubby tyg som har både struktur och visuell attraktion.

En av de vanligaste användningsområdena för denna grova siden tyg är i produktionen av männens kostymer och jackor som anses vara tung nog för slitage i svalare väder. Idealisk för våren och årstiderna höst, shantung jackor kan vara det perfekta komplementet till ett par byxor klänning eller ett par jeans. Lika hemma på arbetsplatsen och som fritidskläder för en kväll på stan, dessa Shantung sport kavajer kräver kemtvätt. Men Shantung är också en fläck resistent material, som kan skära ned på resor till kemtvätten.

Tillsammans med kläder för män, Shantung kan också användas för klänningar och kjolar för kvinnor. Som ett material som är tung nog att drapera fint men inte tung nog att känna sig besvärliga, Shantung kan användas med veckade design, kjolar En linje, och nästan vilken längd som önskas. Liksom herrkostymer och sport kavajer, Shantung klänningar och kjolar kräver kemtvätt, men är också resistenta mot många typer av färgning. Den krispiga textur Shantung går en lång väg mot att ange några plagg med materialet en skarp blick som lyckas behålla en lekfull luft också.

Shantung har nyligen inletts för att få rundor i hushållstextilier också. Så enkelt draperi paneler, shantung håller färgen bra och ofta inte kräver foder för att hålla bleknar. Materialet fungerar också bra för Cornice brädor och swags. Som en avslappnad linne alternativ kan Shantung också användas som bordsdukar och löpare att klä upp sargen och andra möbler. Som en måttligt tung tyg alternativ kan Shantung snart hittas i hemmet oftare, och i vissa nya tillämpningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.