Vad är Serge?

Serge är en typ av twill tyg som har klassisk använts i uniformer och passande i århundraden. Liksom andra twills har serge en tydlig väv som skapar ett mönster av diagonal åsar i tyget, och det är känt för att vara extremt robust och motståndskraftig. Dessutom draperier och hänger väl, smickrande olika kroppstyper i ett sortiment av vikter. Många varuhus lager serge kläder, och Serge kan också köpas från tyg leverantörer för anpassade arbete.

Ursprunget till Serge verkar vara ganska gamla. Ordet kommer från det grekiska serikos , som betyder "silken," tyder på att serge kom troligen till Europa från Kina. Av 8: e århundradet CE, var folk verkligen använder serge, men tyget fanns främst till överklassen. Européerna utvecklade också ull serge, med Serge produktion är centrerad i Frankrike av 1500-talet, oftast med hög kvalitet engelska ull.

Ull Serge är utmärkt för uniformer och kostymer, och det är möjligt att producera ull serge i både lätta och tunga vikter för olika klimat. Eftersom serge är en mycket flexibel, elastisk vävnad, tenderar att klara mycket väl med crumpling och trycka på, vilket gör det bekvämt för längre slitage. När en kostym är av god kvalitet, serge också draperier mycket bra komplement siffran bäraren ganska effektivt. P

Silk Serge främst används som foder, eftersom det är mer sårbart än ull serge. Den mjuka konsistens av siden Serge gör det mycket trevligt när man bär dem mot huden, och den naturliga flexibiliteten i tyget gör den idealisk för ofta skrynklig och stora påfrestningar foder om saker som rockar och jackor. Det tog diagonala mönstret i tyget brukar vara mycket subtila, så serge inte skaver.

Många associerar Serge kvalitets kläder, eftersom serge har klassiskt varit dyrt och av mycket hög kvalitet. Den robusthet av Serge gör det tilltalande för saker som uniformer, medan de vikt och mångsidighet i tyget gör den lämplig för formell kostymer, stora rockar, och andra maskeraddräkter.

När du köper ett plagg från serge, lönar det sig att ta sig tid att prova plagget på och inspektera den noga. Bra serge varar livet ut, så att plagget bör noggrant monteras och kontrolleras med avseende på brister. Det är också en bra idé att gå med en mer klassiska, se till att plagget kan bäras år i framtiden utan den ser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.