Vad är Scoubidou?

Scoubidou är en typ av plast rep som utnyttjas i Knotwork hantverk med samma namn. Även känd som scoobies, gimps eller gymps, har scoubidous använts i hantverk sedan 1950-talet, då en kollektiv mani för knotting hantverk svepte många nationer runt om i världen. Detta hantverk är utövas av barn, även vuxna kan ägna sig åt det också, och den grundläggande utrustningen är tillgänglig via hantverk butiker och leverantörer specialitet. Sladden är stora och klumpiga nog att personer med nedsatt finmotorik kan ofta njuta scoubidou, även om deras projekt inte kan visa sig perfekt, och detta hantverk kan användas som en sjukgymnastik teknik för att hjälpa människor att utveckla en bättre kompetens för fina uppgifter.

Ursprungligen gjordes scoubidou med platta remsor av färgglada plast, men den moderna båtar som vanligtvis innebär ihåliga rundade bitar av plast. Plasten är mycket elastisk och mycket robust, låta folk knut och forma det på olika sätt, och de resulterande hantverk vanligen är mycket kraftig, om de är dåligt knutna, i vilket fall scoubidou delarna kan börja nysta.

kan ett antal saker inklusive nyckelringar dekorativa bitar, flip flops och vänskap armband göras med scoubidous. Konsthantverkare använder ofta flera olika delar av plast, förregling och knyta ihop dem för att skapa ett rikt mönster av färger och former, och en rad av knutar kan användas för att skapa olika specialeffekter. Vissa företag gör också olika scoubidou ytskikt, som ger glitter och lyser i mörkret scoubidous för konsthantverkare som känner för att få mer äventyrlig med sina projekt. Att lära sig göra scoubidou är mycket enkelt. Det finns ett antal böcker och webbplatser som ger grundläggande instruktioner så att människor kan lära sig olika knutar inblandade och experimentera med olika mönster och idéer hantverk. Gemenskapen och centers hantverk ibland också erbjuda klasser för människor som vill ha en chans att lära av en instruktör, med dessa klasser som oftast är anpassade till barn som är intresserade av hantverk. När människor lär sig grunderna, kan de börja uppfinna egna knop och mönster för att skapa unika projekt.

Förutom plast snörning, scoubidou crafting kan också Beading och andra dekorativa element. Craft butikerna säljer ibland startpaket som innehåller ett grundsortiment av crafting leveranser och en broschyr som ger en grundläggande översikt av de tekniker. Sådana byggsatser kan beställas via online-butiker som erbjuder hantverk leveranser, och det är även möjligt att beställa i bulk från dessa återförsäljare och skapa egna beställningar av särskilda färger eller slutar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.