Vad är Ruching?

Ruching är en sy teknik där tyg eller band samlas i ett upprepande mönster för att bilda krås, pilgrimsmusslor, eller kronblad. Det har använts under många år för att dekorera kvinnors kläder, accessoarer, och täcken. Dess enhetlighet har lett till att vissa historiker att tro att gamla sömmerskor som ett redskap för att jämnt utrymme ruching eller insamling.

Ruching är arbetsintensiva och tidskrävande teknik som, liksom många andra konstformer, upplever ett uppsving i aktuella modetrender. Det är en fransk term som innebär att samla, rufsar eller veck. Ruching kan användas för att skapa blomma dekorationer eller för att samla in material på vissa punkter i utformningen av en klänning eller andra kläder. Det är inte ovanligt att se ruching i klädsel ärmar, waistbands och kragar.

stegen för att skapa en dekorativ ruched blomma involvera vika sidorna på remsan på baksidan tills de möter. Då linjerna är markerade i 90 graders vinkel på framsidan. Linjerna är häftade med en matchande tråd, stitchers bör vara säker på att slingan tråden tillbaka till fronten när de når en kant. Efter sy några inches, Stitcher bör då samla tyg eller band till kronblad. Använda en annan nål och tråd, är kronbladen hoprullade sedan till ett cirkulärt mönster. I slutet av kronbladen är svansen göms under och tacked. Använda dessa metoder kan en sömmerska skapa attraktiva blommor för appliqué ändamål.

Modern dag skräddare ofta använder en plast av märket i zig-zag mönster som senare kommer att sys. Annan anordning, ett tyg säck fylld med krita, kan användas för att göra markeringar. Skräddaren syr sedan små rinnande maskor för hand eller med maskin. Tråden måste vara kraftiga för att tillåta tyg eller band som ska samlas in. Circular ruching guider finns också för att göra blommor.

Metallics, band, och även spets kan ruched. Ruching dekorerad kvinnors kläder, däribland hattar och underkjolar, i slutet av 19th century. Den används fortfarande i kväll slitage, t. ex. i bollen kappor och klänningar prom, samt vardagskläder. Modern ruching kan även dekorera en halsduk. Ruching används också i produkter hem design, till exempel i nedre kanten av en österrikisk blind.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.