Vad är Rosettes?

Rosettes är pryd produkter gjorda av band som är veckad eller veckad och bildar en form som antyder en blomma. Ofta kan en rosett vara dekorerad med avslutande band också. Många regeringar och organisationer ger ut rosetter att erkänna betydande framsteg, allt från att ta första platsen i en häst visar att skadas i strid. Termen används också för att hänvisa till en bowknot, en cirkulär konstruktion av band som ibland ges ut med medaljer.

Ordet kommer från det gamla franska rosett som en diminutiv för Rose. "Så långt tillbaka som 1790, var engelsktalande hänvisning till ökade formad klasar av band som rosetter. Dessa rosetter var ofta rent prydnadsföremål, anger några särskilda utmärkelser eller erkännande, vilket fortfarande är fallet med vissa moderna rosetter. Användningen av rosetter i utmärkelser tycks ha börjat omkring 1802, med Napoleon.

Normalt siden och satin används för att göra rosetter, men siden rosetter är mer traditionell. Dessa glansiga textilier kan ge rosetter en levande utseende och känsla som de reflektera ljus. Banden som kan vara en färg eller kombination av färger, även om vissa färger har viss betydelse. Dessa betydelser förändring från nation till nation, särskilt med militära medaljer, vilket kan leda till förvirring. I vissa fall kan ett utrymme lämnas i mitten av rosett, så att hedrar kan skrivas ut eller tryckas. Om efterföljande band ingår, är de vanligen färg samordnas med det primära rosett.

Människor som har fått rosetter som en del av utmärkelser och belöningar kan bära eller visa dem. Många människor bär rosetter när de tilldelas, och flytta dem till en monter tillsammans med andra minnen efteråt. Normalt får militära utmärkelser bäras vid formella tillfällen, medan rosetter ges ut som priser i allmänhet inte är slitna. Prydnadsväxter rosetter är vanligtvis betydligt mindre än de tilldelats för högsta betyg, och de är ofta insydda i kläderna.

Den runda bowknot anor från 1802, då det först presenterades med The Legion of Honor. Den presenterades först med medaljen så att honorees skulle ha något att ha när du bär medalj kanske inte är lämpligt. Den bowknot startade ganska stora, och krympte ner till en mer hanterbar storlek av 1850. När protokollet hindra att bära medaljer, kan honorees med bowknots bära sina rosetter. I vissa fall kan bowknot vara fästs på medalj s band vid presentationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.