Vad är Rickrack?

Rickrack är en sy begrepp som är avsedd att fungera som dekorativa utsmyckningar på ett brett sortiment av båtar projekt. Det är också ibland uppfattas som rick-rack, rick rack eller ricrac. I samtliga fall är rickrack genom fläta tråden till en platt band med en sicksack form. Normalt är rickrack tillverkad av polyester, som är en mycket mångsidig och billig bas. Annan tråd, som siden eller bomull kan användas, men den resulterande rickrack kan bli dyrare.

Plain rickrack vanligtvis är tillverkad av en enda färg, och den har en tråkig eller matt yta. Rickrack kan också göras metallic, glansigt eller brokig med remsor eller nyanser av färg. Vissa tillverkare lägger dekorativa detaljer i broderier eller färg att göra rickrack mer färgglad. Alla rickrack är flexibel, så att det kan vara förvridet i ett antal olika sätt för olika sömnadsprojekt. Det är också ofta utformade för att tvätta och colorfast.

Kläder kan vara putsade eller dekorerad med rickrack, speciellt kläder för barn. Det används också för att dekorera täcken, gardiner, och ett sortiment av andra farkoster projekt. Rickrack inte alltid måste ligga plant heller, några konsthantverkare göra rickrack blommor och andra fantasifulla former från materialet. Många associerar rickrack med "Western" stil hantverk, varför det dyker upp på västar och cirkel kjolar ganska mycket. När rickrack är pålagd på en båt projekt som inte kommer att tvättas, många konsthantverkare fästa det med lim så att det är smidigt och osynligt bifogas. Rickrack kan också sys på, och det finns ett antal sömnad alternativ. För en sammanfattning av bifogad fil kan rickrack vara maskin sys med raksöm som bisects mönstret. Det kan också sys på med ett stygn som följer mönstret, skapa en rand av tråd i mitten av rickrack. Några crafters föredrar att använda dolda sömmar, medan andra använder dekorativt broderi fästa rickrack.

De flesta båtar butiker säljer rickrack putsning, vanligen i ett sortiment av färger och mönster för möta crafting behov. I vissa fall är materialet tillgängligt genom varvet, så crafters välja så mycket som de behöver. Andra butiker säljer rickrack i färdigförpackade längder, vilket kan resultera i ett överskott av outnyttjade rickrack. Skrot rickrack kan förvandlas till blommor eller läggas till farkoster projekt som extra dekoration. Det kan också ges till barn och början avlopp, ger dem möjlighet att experimentera med flätad trim utan att slösa användbart material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.