Vad är Rami?

Rami är en blommande växt som växer naturligt i Asien. Den skördas och bearbetas för att ge starka fibrer, även kallad rami, som används vid tillverkning av textilier, snöre, klädsel, filter och avskeda. Liksom lin, jute och hampa är rami betraktas som en bast fiber gröda, vilket innebär att den användbara delen av anläggningen finns i dess bindväv strukturer. Växten odlas i flera asiatiska länder, som exporterar rami runt om i världen. Det vetenskapliga namnet på växten är Boehmeria nivea , och det är också ibland kallas kinesisk Grass. Anläggningen växer i form av stjälkar med hjärtformade blad som spira upp ett omfattande underjordisk rotsystem. Rami är i hornen familjen, och det har den karakteristiska lilla silverfärgade hår förknippas med nässlor, trots att håret inte sting. Den rami stjälken kan skördas upp till sex gånger per år under gynnsamma förhållanden odla, även om tre till fyra grödor rami per år är betydligt vanligare. måste Anläggningarna i stor utsträckning behandlas för att ge rami fiber. En serie av misshandel, sköljvätska och behandlingar kemisk extraherar den användbara delen av anläggningen och de-tandkött fibern så att den blir användbar. Efter bearbetning kan rami vara inlindade i tråd eller garn, och det är ibland också blandas med andra textilmaterial för att göra den mer mångsidig.

Pure rami är mycket stark, resistenta mot mögel och bakterier, glänsande och det har sin form mycket bra. Men är rami också stel, inte så väldigt elastisk, och ibland svårt att arbeta med eftersom det kan vara väldigt sköra. Dessutom tar rami inte färg bra. Alla dessa brister göra rami dyrare än liknande växtfibrer, såsom linne. Även om materialet har använts vid tillverkning av textilier i tusentals år, många tillverkare som föredrar att producera den i blandningar snarare än att använda det klart.

Like linne och andra textilier tillverkade av vedartade fiber kräver rami särskild försiktighet. Helst ska tyget vara handtvättas kall och inte vred eller kraftigt intryckt innan de som platt för att torka. När torkad bör rami förvaras liggande, och det borde inte vara ojämnt vikta eller vikt. I vissa fall kan rami även kemtvättas eller tvättas i tvättmaskin på en mjuk inställning, och riktningarna vård på tyget ska alltid följas noga för att undvika att skada den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.