Vad är Printmaking?

Printmaking är en konstform som bläck eller annat material som överförs från en matris till ett material som papper, tyg, trä eller sten. En mängd olika tekniker som kan användas i grafik, och denna konst är en av de äldsta i världen. Några noterade människor inom grafik hela historien inkluderar Hiroshige, Dürer, Hokusai och Currier och Ives. Den matris som används för grafik är klassiskt ett block av material såsom trä, gummi eller metall. I relief utskrift är matrisen huggen bort för att skapa en förhöjd bild, som skriver ut i omvänd ordning. Intaligo utskrift innebär snitt i matrisen, medan planographic tekniker som litografi använda behandlas särskilt plana plattor, med bläck som ansluter sig i vissa områden och inte i andra. Användningen av stenciler och skärm verktyg utskrift är också en form av utskrift göra.

Klassiskt grafik används för visuell konst, inte reproduktion av text. Matrisen är originalverket och utskrifter eller visningar är kopior i teknisk mening, men de behandlas ofta som konstverk i original. Snarare än att vara kopior av befintliga verk i andra medier, såsom fotografier av målningar, visningarna är faktiskt individuella konstverk som skapats med hjälp av verktyget. Printmakers kan även anpassa varje visning, som i fallet med hand-colored gravyrer, som verkligen är unika konstverk eftersom de inte kan produceras genom dubbelarbete.

Även om många utskrifter som tillverkas i svart och vitt, de kan göras i vilken färg som helst, och mångfärgade grafiska tekniker kan också ses, allt från enkla split fontäner där stora delar av matrisen är inked med olika färger för att noggranna planographic teknik där plattan är målade för hand och sedan används för att göra intryck.

Många studie grafiska tekniker i konstskola, och grafik kurser finns också som allmän klasser gemenskap utbildning på konst centers och högskolor. Mest konst leverans butiker bära utrustning som används för grafik tillsammans med grafik leveranser inklusive block för snidning, bläck, rullar, och mer avancerade verktyg som t. ex. pressar för användning i screentryck.

Historiskt intryck användes för att sprida konst och information. I det moderna, är denna teknik i första hand behandlas som en konstform, med vissa människor klassificera det i de sköna konsterna, medan andra klassificerar den i hantverk. Även historiskt har skrivs ofta föremål av stor skönhet och värde, med människor skilja mellan konstverk och praktisk posters utnyttjas för att förmedla grundläggande information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.