Vad är Primer?

Ibland kallad baslack, primer är den första tillämpningen av färg eller en färg produkt till en yta. Den huvudsakliga funktionen för kontrollen är att säkerställa att eventuella efterföljande färgskikt följer ytan ordentligt. Dessutom priming före målning bidrar till att ge ytterligare täckning som ofta gör tillämpningen av flera skikt av färg onödig och ger skydd för både färg och underliggande ytan.

Primer produkter är ofta formulerade för att ansluta säkert till olika typer av ytor. Vissa primers tillverkas för att limma väl med metallytor, medan andra är formulerade för att arbeta specifikt med mureri, såsom betong golv eller väggar av tegel. Välja rätt typ av primer kan göra en enorm skillnad i hur den slutliga målningen projektet visar sig.

De flesta primers likna färg som är vit eller off-white i färgen. Den primer appliceras med hjälp av en pensel eller roller i de flesta fall, men det finns vissa primer produkter som kan appliceras med en färg pistol. Tanken är att helt täcka det område som ska målas. På grund av ljus färg på primer, gör förberedande beläggning det möjligt att måla upp en mörk yta med en ljusare färg med mindre potential för den mörkare för att blöda igenom nyare och ljusare färg. En gemensam strategi i att använda primer är att blanda en liten mängd av färgen i primer innan förbereder sig för att måla. Denna strategi kan vara särskilt användbart när den ursprungliga färgen på ytan är mörkare än den nyare färgen är vald för väggar eller annan yta. Med en liten mängd färg för att färglägga primer innebär att det finns en god chans att kräva färre på varandra för att skapa en enhetlig och attraktiv top coat.

Rengöring rollers och penslar som används för att tillämpa primer kräver mer ansträngning än rengöring penslar och rullar som används för målning. Beroende på sammansättningen av primer, kan vattnet vara tillräckligt. I andra fall får starkare rengöringsmedel krävas. Instruktioner för grundlig rengöring är vanligtvis finns på förpackningen som medföljer primer.

Primer är relativt billiga och kan köpas i varje butik där färgprodukter säljs. Rabatt butiker erbjuder ofta primer som är idealisk för väggar består av gips eller sheetrock, samt märken som kan användas för att täcka träpaneler. För primer som är framtagen för användning med tegel, metall och sten ytor, målar butiker och hem erbjuda ett bredare utbud av primer produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.