Vad är Poplin?

Poplin, som ibland kallas tabinet , är en typ av medium för tunga vikter slitstarkt material som nu oftast tillverkade av bomull eller bomull /polyester blandning. Namnet kommer från det franska papelaine ett tyg, normalt med siden, som används i 1400-talet. Gemensam användning av poplin förrän omkring den 20: e århundradet var att göra silke, bomull eller tung vikt klänningar ull, som lämpar sig för vinter slitage. Poplin var också en populär möbeltyg. Du kan hitta en hänvisning till poplin i många böcker, de flesta i synnerhet Little Women . Joe och Meg är inbjuden till en boll tidigt i boken och måste bära sina bästa klänningar tillverkade av poplin. Båda är medvetna om att klänningar är inte riktigt Dressy nog för en dans, och Meg längtar i stället för en sidenklänning. var The poplin klänningar i Little Women sannolikt gjorts dels av siden, men sidentyger används för dressier ändamål urskiljdes ofta från poplin. Skillnaden ligger främst i att väva, vilket ger en tyngre tyg och i det faktum att silke skulle ha varit tillsammans i vävning med en kamgarn ull eller bomullsgarn.

Poplin i startgroparna gjordes med hjälp av en silke varp väva och en kamgarn garn väft. Resultatet är en kraftig väv som har märkbara åsar. Idag poplin är populärt i skjortor och byxor och är ofta en kombination av mjukare och tyngre kvaliteter av bomull. På grund av tillverkningsprocessen, tenderar att inte rynka lätt, och är något vatten och fläcken resistent. Både män och kvinnor byxor och skjortor kan göras i poplin och ibland känns mjuk och uppvisar lite glans.

Även om Meg kan ha sörjde inte ha en sidenklänning för bollen, skjortor gjorts med bomullspoplin är ofta vara av högsta kvalitet, och de kan vara ganska dyra. Ju högre kvalitet på tyget, särskilt när det är 100% bomull, desto högre pris. En god kvalitet mäns poplin skjorta kan lätt kosta $ 50 (USD) eller mer. Kostnaden brukar vara värt det, eftersom poplin tenderar att bära bra och är lättskötta.

är Poplin byxor vanligtvis i bomull khaki stil. Designer par kan kosta över 100 dollar, men du kan säkert hitta för ca 40-50 USD. Återigen kan prisskillnaden speglar kvaliteten på material. Bomull /polyester blandning poplin tenderar att vara billigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.