Vad är Plåtsax?

Plåtsax är sax som är utformade för att skära i tunna blad av plåt. Medan deras konstruktion liknar saxar, de är mycket starkare, med tyngre klingor som är avsedda att göra skärande bearbetning så enkelt som möjligt. Många järnhandeln bära Plåtsax, och det finns oftast flera alternativ att välja mellan, många har flera uppsättningar i sin verktygslåda för olika arbetsuppgifter. Det finns tre typer av Plåtsax: vänster kapning, rak kapning och höger styckning. Som namnen antyder, den uppsättning av bladen på varje typ nedskärningar på ett något annorlunda sätt. Rak skärning Plåtsax kommer att skära i en rak linje, medan vänster och höger styckning klipper skapa böjda nedskärningar. Eftersom plåt är hård och svår att manövrera, är det ofta nödvändigt att använda böjd Plåtsax att skapa böjda skär som hål för kanalsystemet.

De flesta företag färgkod deras Plåtsax att göra det enkelt att veta vilken sorts de. Normalt raka skär klipper är gula, rätt skär klipper grönt och vänster skär klipper är röda. Den färgkodning gör det enkelt att ta rätt paret utan att undersöka bladet, vilket kan vara praktiskt för människor som har bråttom. Som en allmän regel, dessa färger är standard inom industrin för bekvämlighet, men det skadar aldrig att dubbelkolla när de köper en uppsättning Plåtsax. Det bästa Plåtsax har kvittat handtag, vilket skapar en vinkel mellan bladet och i händerna på användaren. Detta innebär att händerna inte fångas på kanterna av metall som du skär, vilket gör skär snabbare och säkrare. Även med offset Plåtsax, dock är det en bra idé att bära tunga handskar när du klipper plåt, eftersom kanterna kan vara mycket vassa och skärvor av metall kan agera som flisor, genomträngande händerna och orsakar smärta och obehag.

Liksom andra blad verktyg, Plåtsax gynnas av regelbunden vård. Bladen bör regelbundet torkas ner och oljade att minimera risken för rost. Det är också en god idé att slipa Plåtsax emellanåt för att hålla sina eggar skarpa, vilket gör styckning arbetet enklare och bekvämare. Många kniv slipning företag är glada att kunna hantera blad verktyg som Plåtsax, och bladen kan också slipas hemma, för människor som har verktygen att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.