Vad är Öljetter?

Öljetter är metallringar, vanligen tillverkade av mässing, som tjänar som förstärkning till ett hål i tyg eller papper. Etymologin av namnet är från den 14: e århundradet fornfranska ord oillet , som betyder "lilla öga. " Snörhålen är metallringar med en fläns som omger hålet. Flänsen sträcker sig in i en tunna som sätts in genom ett hål i materialet och som för hand eller maskin. Tunnan rullar antingen eller breder ut sig, ta tag i materialet och stärka hålet.

uppfanns första öglan maskin patenterad i Unites States av W. H. Rodgers och patenterade 15 november 1859. Det användes främst för att binda papper tillsammans innan häftningsenheten uppfanns. p

Öljetter inte förväxlas med sin kusin, den Grommet, som har en större fläns diameter i förhållande till de hål än en ögla gör. Ju större flänsen, desto starkare grepp, som gör Grommets vara mer praktiskt för industriellt bruk, t. ex. tält, banderoller, flaggor och presenningar. Öljetter, men även användas i industriella tillämpningar, är mer intressanta och har ett mer färdigt utseende än Grommets, lämpar sig att användas oftare i kläder, såsom hattar, bälten, skor och etiketter. Det finns flera saker att beakta när man väljer öljetter:

  • storlek på hålet du gör
  • godstjockleken du använder
  • Typ av material-är det lätt eller tjockt material, eller papper
  • Hur synliga kommer öglan vara? Är det används för dekorativa syften?
är Öljetter apparaten med olika verktyg och maskiner. Enklast är att använda en hand om verktyg och hammare, som kan köpas på de flesta hantverk eller järnaffärer. För inställning av en stor mängd öljetter enhetligt och snabbt, det finns maskiner tillgängliga, från enkla fot eller hand maskiner trycker till pneumatiska auto-flöde lätta maskiner, till tunga inställning maskiner. Om du vill ställa öljetter av hand, första slaget ett hål i materialet. Sätt öglan med pipan riktad uppåt. Flänsen sidan av öglan bör ligga på den sida som kommer att visa. Om du använder en bricka för bättre styrka och grepp, skjut den på pipan. Därefter in Setter verktyget i slutet av pipan och peka på den med hammaren. Peka tills sprutan välter eller breder ut sig platt på materialet.

En ny generation av öljetter har utvecklats bortom den utilitaristiska mässing-eller nickel-färdiga original till att omfatta lägre vikt aluminium båtar öglor som enkelt ställa. De alltmer populära hantverksprodukter finns i en mängd olika färger och former. Denna nya generation är lämplig för varje fartyg projekt som kräver öglan praktiska tillämpningar samt en enkel utsmyckning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.