Vad är Nubuck?

Nubuck är en typ av läder med en mjuk, sammetslen yta och är några av de dyraste läder att köpa. Till skillnad från de billigare mocka, är nubuck läder mycket mer hållbara och är utmärkt för användning på objekt som möbler, eftersom det håller mycket längre än mocka. Det är föremål för samma typ av lätt färgning som uppträder med mocka och kräver ofta en förbehandling eller bets resistenta skydd förlänga dess livslängd. Det är lätt att bli förvirrad över huruvida en läder punkt är nubuck eller mocka eftersom både utseende och känsla liknande. Båda typerna av läder är slipat för att producera den sammetslen känsla som är så önskvärt. Den största skillnaden är att Nubuck är slipat på utsidan av läder, i huvudsak den del som skulle ha den yttre huden på djuret, medan mocka är slipat på det inre lagret av huden. Eftersom utsidan lagret av ett hud är mycket hårdare, varar nubuck mycket längre och reagerar mycket bra på den här sandning process. Det visar brister i det yttre lagret av huden mycket lättare, och ofta behandlas med färgämnen, ibland ett tydligt, för att dölja någon betydande brister. Slipning processen kan skapa ytterligare brister när den inte gjort korrekt, så nubuck kan vara färgat dölja dessa också. Du hittar nubuck används i en mängd olika tillämpningar. Nubuck möbler är mycket önskvärt, men kommer till ett mycket dyrare pris än möbler tillverkade av lägre kvalitet typer av läder. Nubuck skor och väskor är populära, liksom nubuck kläder. Vissa företag föredrar att använda nubuck istället för att mocka så att en produkt kommer att hålla längre. Till exempel Birkenstock? Klassisk sandal är tillverkad av nubuck istället för att mocka. Företaget valde detta läder eftersom det är så mycket starkare än mocka och kommer att bära bra med tiden.

Naturligtvis är alla nubuck föremål för betydande färgning och kräver ordentlig vård även när det är fläck behandlas. Till skillnad från platt läder, kan du inte använda skokräm på nubuck grund av sin tupplur. Istället många läder tillverkare föreslå ett sätt att hålla nubuck från att permanenta fläckar är att använda en pensel på lädret regelbundet för att ta bort små dammpartiklar. Om du har möbler av nubuck, bör du dammsuger dessutom möblerna ungefär en gång i veckan för att avlägsna damm. Om du inte spiller vätska på nubuck det är verkligen viktigt att använda bomull dukar för att försöka torka upp så mycket av utsläppet som möjligt. Du kan köpa speciella läder rengöringsmedel som är godkänt för nubuck som kan bidra till att undanröja oljiga fläckar. Flesta rengöringsmedel tyder inte tillåter fläcken torka eftersom det är mycket svårare att ta bort en fläck på nubuck när den har torkat helt. Generellt är de äldre fläcken, desto svårare är det att ta bort.

Det enkla fläck egenskaper nubuck bör beaktas när du gör ett köp. Nubuck kan vara perfekt för det hem där vuxna är ganska försiktiga när de sitter på möblerna. Kostnaden får inte vara värt det, å andra sidan, om du har små barn eller djur som vill hoppa på möbler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.