Vad är Mosaic?

Mosaic är en konstform som innefattar monteringen små bitar av sten, skal, kakel eller glas kallas tesserae tillsammans för att skapa ett mönster som kan vara abstrakt eller figurativt. Några av de finaste exemplen på mosaik finns i det antika konsten från den grekisk-romerska världen och bysantinska kyrkor. Detta hantverk kan användas för att dekorera allt från byråer till golv, och det har varit en del av det konstnärliga uttrycket i många kulturer över hela världen. Det första kända mosaikerna dag runt åttonde århundradet BCE, när grekerna gjorde mosaiker med småsten. Den konstformen spred sig till romarna också, och det användes i stor omfattning i den inre utsmyckning av hem och företag. Romarna var särskilt förtjusta i mosaik på golv, och några verkligt otrolig golv mosaik har upptäckts vid arkeologiska utgrävningar. Med spridningen av kristendomen kom en explosion av mosaik konst i kyrkor och andra kyrkor, och dessa mosaiker helgon eller religiösa scener, och integreras ofta dyrbara material som guld och ädelstenar.

Några indianska kulturer, särskilt i Latinamerika, som också utvecklats mosaik, som användes till utsmyckning sköldar och skyddsvästar. Latin American mosaik utnyttjad stenar som turkos och ädelmetaller, och en enorm teknisk skicklighet var inblandad. De äldsta förcolumbiska mosaiker verkar hittills till omkring 600 f. Kr. , även äldre mosaik kan fortfarande bli upptäckta.

Mellanöstern har också varit en plats med otroliga mosaik arbete. Islamisk konst inte skildra inte siffror, men ganska komplicerade geometriska mönster som ofta inbegriper subtila interplays av färg och skuggning. Middle Eastern mosaiker prydnad möbler, golv och väggar. Middle Eastern mosaik gjordes ofta specifikt med kakel, och det användes för att förmedla social status och makt, eftersom det skulle ha varit dyrt att installera. Det slående konsthantverk används också av moderna konstnärer. Alla historiska användning av mosaik kan ses i modern design, alltifrån utsmyckade mosaik kakel golv till möbler och skulptur ingår i mosaik. Hantverkarna har ofta mycket bra material att arbeta med, och de kan innehålla saker som speglar och livfullt färgade glas för att göra sina mosaiker särskilt iögonfallande.

Att mosaik på egen hand kan vara kul, eftersom det finns så många möjliga material att arbeta med. På ett minimum, behöver du en yta av mosaik och material för att täcka in den Kakel fabriker och studior keramiken är en bra källa av trasiga lera och glas att använda, och du kan även köpa mosaikplattor som är speciellt utformade för detta ändamål. Ett starkt lim behövs för att fastställa de tesserae deras stöd, och behöver du också injekteringsbruk att avsluta pjäsen tillsammans med sealer om du vill att det ska tåla fukt. Verktyg som kakel snippers är också mycket praktiskt, och kom ihåg att bära ansiktsskydd vid bryta keramik eller skära glas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.