Vad är Matting?

Matting ger ett underbart sätt att visa upp ett speciellt fotografi eller måleri. Även en enkel bild eller en ödmjuk barns teckning tar center skede när den är korrekt tovigt och inramade. Dessutom hjälper mattan skydda bilden från att skadas genom att komma i alltför nära kontakt med glas. Det finns ett antal specialprodukter utforma butiker som yrkesmässigt kommer matta fotografier eller konstverk. Det är dock inte alltför svårt att göra din egen ram mattor när du har haft lite tid att öva. Mat ombord kan köpas vid alla stora fartyg butik. En vass kniv hantverk och en linjal är de enda verktyg som behövs för att slutföra projektet, trots att investera i en speciell matta skärmaskin kan vara en bra idé om du planerar att skära mattor för fotografier och konstverk på regelbunden basis. En matta cutter gör det enklare att skapa avfasade kanter och perfekt raka linjer.

Färgen på mattan är det första beslutet som du måste göra vid utformningen av en bild eller målning. Cream-colored mattor är populära, eftersom denna färg är mångsidig nog att komplettera nästan alla bilder. White mattor fungerar bra för svartvit fotografi eftersom de förstärker den monokromatiska effekten av trycket. Mattor i mörka färger ibland används för en modern look, men detta kan göra att bilden verkar trångt om mattan inte är skickligt gjort.

Välja mellan en enkel eller dubbel matta beror på den effekt du vill uppnå med skapelsen. Single mattor är vanligast för samtida eller abstrakt konst. Double mattor ger en del en mer formell, traditionellt utseende. När den andra färgen är en kontrasterande färg, dock en dubbel matta är ett slående sätt att fästa uppmärksamheten på bilden.

Även om det förefaller naturligt att en matta skulle vara perfekt kvadrat runt bilden, det är faktiskt bättre att hålla en något större nederkanten. Om du har kvar en två tum gräns för upp på mattan, till exempel, du vill lämna en extra halv tum på botten. Detta skapar en känsla av balans som är mer tilltalande än en matta som är lika på alla sidor.

Tänk på att inte alla punkter måste tovigt. Bilder som innehåller gränsen element är ofta lämnas unmatted eftersom gränsen tjänar samma visuella ändamål som mattan. Mycket stora bilder är ofta kvar unmatted eftersom mattan skulle göra pjäsen alltför svår att utforma. En duk målning är aldrig tovigt eftersom strukturen på duken naturligt komplement ramen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.