Vad är Matboard?

Matboard är en tung papp-liknande material som används för att ge ett fotografi, teckning, eller andra konstverk ett färdigt utseende under bildinramning processen. Matboard är vanligen vit eller svart, men färgade matboard är tillgänglig för dem som söker ett mer unikt utseende. När du betalar för att få en bild professionellt inramad är matboard vanligtvis ingår i priset för utformningen. Det är dock möjligt att köpa matboard från en konst leverans butik och gör din egen inramning. Du kan också köpa en handhållen matta fräs i ca 20 US dollar (USD), trots att investera i en professionell kvalitet fräs är en klok idé om du planerar att rama in dina egna konstverk på en regelbunden basis. Om du ska använda matboard göra en egen bild för inramning, är det viktigt att mäta rätt att lämna en attraktiv ram runt dina konstverk. Normalt rekommenderar att du lämnar åtminstone en tre tum gräns på toppen och sidorna av bilden och fyra inches utrymme för nedre gräns matboard. Detta bidrar till att "vikt" bilden och ge skapelsen ett mer tilltalande utseende.

Efter mätning och märkning på baksidan av din matta, placera den raka kanten av saxen längs en av linjerna och långsamt springa ner kanten. Var mycket försiktig med att hålla fingrarna borta från bladet när man skär-mat fräsar är mycket vassa. Om du försöker skapa en avfasade titt i din färdiga matta, sneda saxen ut från fönstret du skär. Detta kommer att säkerställa att det avfasade hörnet är synligt från "rätt" sida av mattan när du är klar. Om du gör ett misstag när du klipper din matboard, prova att använda en farkost kniv för att rätta till felet. Gnida en urbening verktyg över kanten på mattan kan bidra till att göra misstag att framstå som mindre märkbar. Running fint sandpapper eller en SANDPAPPERSFIL över den ojämna kanter minskning kan vara bra också. Men om du ständigt har problem med att klippa matboard, kan du behöva köpa en ny kniv för din mat cutter. Dull Blades producera tråkigt nedskärningar.

De flesta artister säga att lära sig att skära matboard är helt enkelt en färdighet som tar en hel del övning. Bli inte avskräckt om dina första försök producera mindre tillfredsställande resultat. Ha tålamod och praxis om knapphändiga matboard tills du har fulländat din teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.