Vad är Lycra?

Lycra? är en typ av stretch fiber, eller spandex, som är ett registrerat varumärke som tillhör Invista, tidigare DuPont. Det är den mest kända och populära varumärken i spandex hela världen, och många designers och klädtillverkare använda Lycra? i sina produkter. Lycra? används i tyg blandningar inbegripet bomull, silke, och syntetiska fibrer.

Lycra? har utvecklats av DuPont forskare 1958 som ett alternativ till gummi som används i korsetter. Den består av polymerkedjorna med stela och flexibla delar, så att fiber både sträcka markant och att behålla sin form. Lycra? kan göras i olika förnekarna, eller bredder, lämpliga för användning i olika produkter. Tunnaste typ, till exempel, används i strumpor.

Kläder med Lycra? har en rad fördelar förutom att kunna sträcka. Lycra? gör kläder för att vara lätta, bekväma och andas. Det är snabbtorkande och färgämnen mycket bra, och den är resistent mot bakterier, ultraviolett (UV) strålning och klor. Statisk klamra och noppor elimineras i plagg med lycra?. Även stretchtyger är inte lika hållbart som tyger utan spandex, lycra? är den mest hållbara alternativ, som erbjuder en stor förbättring jämfört med gummi. Det är ganska ovanligt att hitta underkläder, badkläder och atletiska kläder som tillverkats utan spandex dessa dagar, men Lycra? används i ett mycket bredare utbud av kläder typer. En av dess mest värdefulla användningsområden är inom ortopedisk kompression kläder. Nyligen har indisk designer Deepika Govind uppdaterade traditionella sari med hjälp av vävnader med lycra?. En av de senaste innovationerna inom spandex är svart Lycra?, Som används i en ny linje av La Perla underkläder för kvinnor. Black Lycra? naturligtvis svart, vilket leder till en extremt intensiv och enhetlig svart tyg som motstår blekning.

I Kina, Lycra? utöver mode i området för underhållning. Börjar med en Fashion Award show under 2001, en rad TV-shower featuring Lycra? har förekommit i Kina. Den senaste versionen har rätt Lycra? Min Prince och kombinerar dokusåpor med drama. Stjärnorna i showen inkluderar vinnare från 2006 verklighet programmet Lycra? My Hero . Butiker i Kina säljer kläder med i tv-programmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.