Vad är Latch Hook?

Latch krok är ett garn hantverk som innebär korta bitar av garn som är bundna, eller "hooked" på individuella kvadraterna på en duk rutnät för att skapa en mönstrad färdig pjäs, vanligtvis en matta. Även spärr krok är ingalunda en tidig form av matta beslutsfattande är det en populär form av båtar idag som härrör från matta hooking, en äldre, billigare alternativ till maskintillverkade mattor. Eftersom spärr krok mattor varierar i storlek, skapelsen används ofta som en väggbonad snarare än en faktisk golvbeläggning.

Latch krok projekt vanligtvis säljs i byggsatser. En spärr krok Kitet innehåller ett tungt rutnät plast duk med ett mönster tryckt på, färdigskurna bitar av garn i särskilda färger, och kroken används för att fästa garnet. Spärren krok i sig liknar en virka nål, men har en ledad stift som stänger kroken runt garnet. Varje bit garn hakas på slutet av spärren kroken nål som sätts in i en fyrkant, garnet är så hooked på nålen och drog tillbaka genom torget tills den är fast knutna på.

De flesta projekt omfattar flera färger av garn som bildar en bild som mönstret är klar. Beroende på storleken på duken och tiden hooking, en spärr krok projekt kan ta dagar, veckor eller månader att slutföra. Mindre projekt med enkla mönster är bäst för nybörjare att angripa deras första spärr krok projekt. Större projekt, särskilt de som görs för att användas som en faktisk golvbeläggning, kräver lite mer erfarenhet och bättre kvalitet garn än det som säljs i de flesta kit. Men det finns kit för att göra golv.

Även spärr krok kräver lite träning är det en enkel nog process för ännu yngre barn att lära sig. Spärr krok är ett av de enklaste garn hantverk och kräver ingen tidigare erfarenhet av stickning eller annat garn hantverk. Erfarna och ambitiös konsthantverkare kan skapa sin egen design på blank duk för att göra en unik, one-of-a-kind stycke för upphängning. Oavsett om du väljer att skapa en spärr projekt krok kit eller din egen design, kan det vara ett enkelt sätt att varva ner och uttrycka kreativitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.