Vad är Korgmakare?

Korgmakare är ett hantverk som innebär vävning eller slingrande flexibla material tillsammans för att skapa containrar som är kända som korgar. Alla typer av material kan användas i korg vävning, även växtmaterial som rotting, säv, bark, bambu och gräs är troligen den vanligaste. Korgar kan även göras från tråd eller ull, remsor av skinn, och metaller. Många kulturer runt om i världen praxis Korgmakare, och några mycket vackra exempel på traditionella korgar finns i många museer. Eftersom korgarna är tillverkade av material som omfattas av förfall, ingen är helt säker på hur länge människan har att göra korgar. Många arkeologer tror att korgarna har gjorts för minst 10. 000 år, och eventuellt längre. En grundläggande korg är relativt lätt att göra, och det kan användas för att lagra förnödenheter såsom spannmål och personliga tillhörigheter, fånga fisk, och utföra ett antal andra uppgifter, beroende på hur den är konstruerad. Som ett resultat av de flesta mänskliga kulturer har en tradition av Korgmakare, från indianer till afrikanska stammar. är ramen för en korg tillverkad av aktier eller ekrar, beroende på typ av korgen. De delar av bilden är korrekt anslutna innan krukmakare börjar komma med korgen, så att grundformen har utformats och så att slutprodukten kommer att vara starkt stöd. Oftast är det de material som används för att göra regelverket är större och starkare än materialet vävs kring dem, så att korgen kommer att vara bärande. När ramen är gjort, det krukmakare kan starta vävning eller slingrande konstruktion material kring det. Ett grundläggande korg kan vara mycket enkelt vävas, men det finns många skolor och stilar i Korgmakare mönster som skapar ett invecklat sätt vävt mönster som kan vara accentuerat med användning av material i olika färger och texturer. Slutresultatet kan bli ett konstverk samt en funktionell hushåll bra.

Basket vävning hand är ett vanligt undervisas hantverk. Arbetsterapi program på sjukhus kan omfatta Korgmakare, och många barn väva korgar som en del av historien enheter på äldre människors kulturer. Masters of farkosten kan skapa korgar av alla former och storlekar, med komplexa mönster som kan vara olika för att krukmakare. Vissa människor som är särskilt utbildad korg vävare kan skapa mycket små korgar som är uppenbart avsedda att vara pryd demonstrationer av skicklighet snarare än funktion objekt, de Pomo indianerna är kända för sina små, vackra korgar.

Människor som vill lära Korgmakare kan få information om klasser från lokalt hantverk butiker, som också kan sälja nödvändiga leveranser. Du kan också använda Internet för att söka efter en korg vävning klass nära dig, och du kan också hitta information om uppvisningar av korgar av lokala hantverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.