Vad är Knotty Pine?

Knotty tallen är en typ av virke som ofta används för att bygga hus med land accenter eller en rustik eller western-tema. Virket är mycket distinkt på grund av dess stora knutar, eller defekter, som gör en slående mönster när virket används på väggar, golv, eller skåp. De flesta sorter av tall också har en stark doft, som vissa konsumenter tycker trevlig och andra ogillar. Kvistig furu säljs i en mängd olika former, från pre-färdig tunga och stycken spår för vägg panel till dekorativa pelare och balkar.

Knotty furu är i allmänhet inte användas i viktiga strukturella tillämpningar, eftersom furu är ett mycket mjukt trä och kvistar kan göra att den split, spricka eller båge. Dekorativt ändamål, dock kvistig furu är ganska passande, även om det kan vara överväldigande när de används till överdrift. Kvistig furu är särskilt populärt i stugor och andra på landsbygden retreater, och många tillverkare av konstgjorda träpaneler kopiera utmärkande bulls-eye utseende knotiga tall. Det finns över hundra arter av tall över norra halvklotet, och ett antal arter som växer i sydliga nejder också. Tallar är vintergröna barrväxter och mycket kåda, som står för deras särskiljande lukt. SAP kan göras till terpentin och andra produkter, och det är ganska svårt att få bort från kläder och hår, så de flesta tall som används i konstruktionen är åldern. De flesta arter har fjällig, gråaktiga bark och nållika gröna blad. Eftersom träden mogna, växa de utåt liksom uppåt, i slutändan inordnar filialer i deras stammar, och det är hur knop bildas. Den ärrade områden runt knop är oanvändbara för virke, och det är troligt att byggare försöker utnyttja annars nonfunctional trä insåg pryd egenskaper knotiga tall.

Knotty tallen är oftast används på väggar, men det verkar också som golv. Eftersom tall är ett mjukt trä, kvistig furu golv är inte bra om de inte är noga konditioneras och lackerade för att förhindra bucklor, ärrbildning och andra skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.