Vad är Knitting?

Stickning är en fiber konst där öglor av garn är kopplade med hjälp av speciellt utformade nålar. Européerna har stickning sedan runt den 15-talet, då både Italien och Spanien började praxis, och det sprids snabbt. Modern stickning kan ske för hand med hjälp av traditionella nålar, eller på stickmaskiner som har mekaniserade processen. Chansen är att du antagligen bär en sticka plagg just nu, tack till den gränslösa detta populära metod för att göra textilier. En av de mest praktiska saker om stickning är att det inte kräver omfattande verktyg. Den enda enklare textil konst är förmodligen virkad, där öglor av garn knyts med en virknål. Enkelheten i stickning gör det mycket lätt skicklighet att undervisa, och billig konst i praktiken. För att sticka en grundläggande plagg, allt som behövs är ett par stickor och ett urval av garn.

Stickor finns i en rad olika stilar. Traditionella nålar gjordes en gång från ben, olika träslag och metaller är vanligast numera. Straight stickor har ett spetsiga änden och en platta änden, som ofta inkluderar en glödlampa eller pryd anordning för att hålla stickningen glider att det brukas. Dubbla slutade stickor, används till projekt som vänder strumpa klackar och göra hattar, har, som man kunde föreställa sig, två vassa kanter, så att sticka som arbetade från båda sidor. Circular stickor är knutna till varandra, några stickare hitta denna stil mer bekvämt för vissa projekt.

Garn också kommer i en svindlande blandning av mode, från vanligt kamgarn vikt ull på nyhet garner. Förutom akryl, garn kan göras från ett enormt utbud av animaliska och vegetabiliska fibrer som ull, siden, bomull, bambu, soja eller majs, och det kan vara slät, fuzzy, färgat eller vanligt. Mycket fina garner kan användas för projekt som strumpor och fina sjalar, medan tjocka, kan chunky garner användas för att göra kreativa hattar, handskar och halsdukar.

Stickning åstadkoms av looping garnet tillsammans i en serie av sömmar. Två grundläggande stygn, det sticka och purl, utgör grunden för all stickning. Genom att manipulera dessa sömmar kan man skapa Ribbing, kablage, öppen spets, och en mängd andra ser. Stickning kan ske "i runda" om cirkulär eller dubbel pekade nålar för att skapa sömlösa plagg, eller i lägenheten, då enskilda delar av ett mönster är slut på och sedan sys ihop.

Många tycker stickning avkopplande och njutbar. Om du är intresserad av att lära sig sticka, kan du förmodligen hitta en vänlig Knitter's cirkel i ditt område som kommer att lära dig grunderna och mentor dig när du arbetar med projekt. Varnas för att sticka kan vara mycket beroendeframkallande, speciellt om du har tillgång till en god garnbutik, men det kan komma till god användning. HANDSTICKAD gåvor är ofta mycket uppskattat, och du kan också donera stickade varor till välgörenhetsorganisationer som kommer att distribuera dem till människor i nöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.