Vad är Kente Cloth?

En av de tyger som anses vara för Royal användning, är kente tyg hemma i Ghana och är mer korrekt kallas nwentoma . Här är några bakgrunden i historien och funktion för denna afrikanska tyger, bl. a. om hur det används idag. Som en kunglig form av tyg bland Ashanti folket i Ghana, är kente duk en afrikansk Sidentyg att denna bara att bäras på extremt viktiga tillfällen. Härledas från Ashanti ordet kenten , vilket betyder korg, kente duk har ett vävt titt som innehåller en rad mönster och färg, inklusive geometriska former och mönster som är stora och iögonfallande. En väftsystem mönster som identifierats som adweneasa är invävd i varje hörn av tyget, vilket ger inte bara en ljus rad olika färger, men också en struktur som är både rik och bekvämt.

Medan färger och mönster av kente tyg kan tyckas vara enkelt färgglad och rik till utomstående, är det faktum att kente tyg är tänkt att berätta något om arv, familj och kultur. De mönster och färgkombinationer hjälp att framställa en rad olika begrepp, t. ex. demokratiskt styre, förmågor som kreativitet, livserfarenhet av bäraren, religiösa livsåskådningar, och linjer familj. Kente tyger därför inte bara ett sätt att göra ett uttalande om idag, utan också ett värdefullt sätt att behålla kontinuiteten med de insamlade visdom av det förflutna, både av egen erfarenhet och den erfarenhet och historia.

Kente tyg är tänkt att användas endast när mycket viktiga tillfällen uppstå. De flesta av dessa kommer att anslutas till en stor händelse inom familjen eller i samhället som helhet. I mellan dessa heliga tillfällen är kente trasa ofta lagras på ett sådant sätt att röta eller skada kommer till materialet. Välja att vidarebefordra kente tyg till en relativ anses vara en symbol för enighet med denna person och är en ära som talar med mycket högt och aktning.

Även versioner av kente tyg tillverkas i väst, de är avsedda mer som en mode uttalande och mindre som en anslutning till gemensamt arv eller natur. Still, de färgstarka kombinationer och unika väften används vid framställning av även faux kente duk kan vara iögonfallande. Detta faktum i sig har gjort det till en favorit med någon som känner en affinitet för etnisk kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.