Vad är Jute?

Jute är en typ av växt fiber som används för att göra vanliga produkter såsom rep, snöre, golvbeläggningar stol, gardiner, säckar, Hessian duk, mattor, och även stöd används på linoleum. Detta sker genom att snurra på fiber till en grov tråd. Trots att jute tendens att vara ojämn i strukturen, är fina trådar av det ibland används för att skapa imitationer av natursilke. Dessutom är jute allt mer betraktade som en alternativ källa för tillverkning av papper, istället hugga ner träd för massa.

Tråden skapad av jute är ganska stark, men det är bland det billigaste av naturliga fibrer tillgänglig. Det har också exceptionellt isolerande egenskaper, låg värmeledningsförmåga, och antistatiska egenskaper. Ändå är syntetiskt material ersätter jute i många tillämpningar, eftersom de fortfarande är mindre kostsamt att skapa och effektivare att använda. Detta beror delvis på jute har en tendens att bli spröda och gult i solljus. Det tenderar också att förlora sin styrka när det är vått och kan bli angripna av mikroorganismer som används i fuktiga områden. Det finns flera ansökningar för vilka jute är fortfarande används i stället för syntetiska fibrer. Dessa applikationer är oftast begränsat till dem som kräver användning av ett material som kan nedbrytning. Krukor för växter som planteras direkt i marken med anläggningen, till exempel, är ofta tillverkade av jute. JUTEVÄV används också i landskapsarkitektur projekt, i syfte att förhindra erosion medan de låter naturlig växtlighet skall kunna växa. P

Jute anses också vara ett möjligt alternativ till trä. Detta beror på dess stam innehåller en träiga inre kärna. Med bara fyra till sex månader att växa till mognad, kan jute skördas mycket snabbare än träd. Många hoppas kunna använda jute för att bromsa eller förhindra avskogning.

är Majoriteten av de använda jute idag odlas i Ganges delta. Detta beror på att anläggningen föredrar klimat som är både varmt och fuktigt, med temperaturer mellan 68 till 104 ° F (20 till 40 ° C) och en relativ luftfuktighet på 70-80%. Det kräver också två till tre inches (5 till 8 cm) av regn per vecka. Kina är den näst största producent av jute.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.