Vad är Green Sand?

Green sand är en blandning av sand med bentonitlera, pulveriseras kol och vatten som används i metall gjutning. Det är inte nödvändigtvis grön till färgen, men kallas grön eftersom det används i vått tillstånd, som "gröna trä" ibland används av trä Turners. Green sand är en av de vanligaste typerna av lister eller gjuterisand. vid sandgjutning är Molding sanden placeras runt ett mönster, en form att gjutas i två halvor. De två halvorna av mögel är inhysta i behållare, som i grunden lådor med någon topp eller botten. Den övre halvan av mögel kallas klara, medan den nedre halvan kallas dra. En slussning system ingår att låta den smälta metallen hälls i formen, och efter metall kyler inuti mögel, kan sanden brytas bort för att avslöja den gjutna metallen form.

är

Sandgjutning föredrog till låga kostnader och enkelhet i sitt material. Andra Gjutningsmetoder producera smidigare produkter, men är dyrare. Shell gjutning, till exempel, som använder en fin harts täckta sand, är mer exakt än sandgjutning, och används vanligen för små, hög precision delar. Den gröna sand som används vid sandgjutning ger en grov yta på gjutna delar, även om det kan vara polerade slät efter molding process.

Green sand används för sandgjutning, eftersom det håller sin form väl blött skapa en solid mögel. I alla former av grönt sand, sand är den viktigaste komponenten, medan det finns varierande mängder av lera och kol. Sanden i grönt sand kan vara kisel eller olivin.

Silica är gjord av kvarts och är den sand som finns i de flesta inre och icke-tropiska kustområden inställningar, till exempel stränderna i USA och Europa. Olivin är ett rikligt ljusgrön mineral, även känd som peridot när det är pärla kvalitet. Olivin visas som sand på så kallade gröna sandstränder, särskilt i Hawaii, där olivin kristallerna har eroderats från lavastenar. Om olivin används som huvudbeståndsdel i molding sand, kan den gröna sanden faktiskt vara grön i färgen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.