Vad är Gel Medium?

Gel medium är en konst utbudet med ett antal användningsområden. Ursprungligen var avsedd att användas med akrylfärg att ändra sin konsistens och utseende, kan gel medium användas av konsthantverkare och konstnärer av alla slag. Många hantverk och konst butiker leverera bära gel medium och kan beställa special formuleringar på beställning. Konstnärer kan också beställa den här produkten direkt från företag som tillverkar den, det är ofta möjligt att förhandla fram en diskonteringsränta vid köp i lösvikt från tillverkare.

Denna produkt finns i flera olika konsistenser, från en tjock sann gel till flytande. Gel medium finns även matt, glans och semi-gloss finish, och det är ibland säljs blandas med produkter som glaspärlor eller pimpsten marken för att lägga struktur och ändra det färdiga utseendet på mediet. Vätskor kommer ofta i squeeze flaskor, medan tjockare geler brukar komma i baljor. Den klassiska användningen av gel medium som en förlängare för akrylfärg. Artister blanda färgen med mediet, och sedan måla som de normalt skulle. Mediet fördröjer torktiden, att tillåta mer flexibilitet under målningen processen. Tjocka media kommer också att lägga struktur och loft till färgen, så att konstnärer för att bygga upp former och strukturer i den färg som kommer att behållas som färgen torkar eftersom gel medium inte krymper med tiden. Det kommer också att behålla flexibilitet över tiden, och inte gult eller missfärgas.

Artists kan använda gel medium att sträcka ut sina färger, göra små mängder färg gå långt, och att ändra den färdiga konsistens av färger . En matt yta, till exempel, kan vara önskvärt för ett slags konstverk, medan på en annan, en glänsande, kan våt-looking finish vara mer passande. Gelen medium kan manipuleras på olika sätt för att uppnå olika utseende och konsistens. Det är också möjligt att använda gel medium som bindemedel. På en blandad media fungerar, kan medellång användas för lim, och produkten kan också användas för att förbereda överföringar. Gel medier fungerar också som tätningsmedel, och kan användas för att bestryka en färdig pjäs för att skydda den och samtidigt lägga till en önskad nivå av glans till limpa. Experimentera med gel medium kan ge ett sortiment av kreativa användningsområden som tillverkarna inte har ursprungligen avsett.

bör här produkten förvaras i förseglade i en sval, torr plats när den inte används. Det kan manipuleras med penslar och andra verktyg, beroende på hur den används. Folk kanske vill experimentera med flera utföranden och konsistenser på ett prov för att få känna hur det känns, handtag, och ser innan du använder den på ett verkligt projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.