Vad är Foulard?

Foulard är ett material som används i många av de produkter som män och kvinnor använder varje dag. Här är lite bakgrund om foulard, hur den skapas, och hur materialet används oftast i form av kläder och andra skapelser tyg. som den egentliga namnet på en siden näsduk på franska, den namn foulard är mycket lämpligt för namnet på denna typ av material. Huvudsak foulard är ett lätt material som skapas med hjälp av en spinning och vävning process för tillverkning av vanligt vävda folie eller twill tyg.

Historiskt, med siden, bomull eller siden och bomull blandning som bas fibrer för den färdiga produkten ger foulard. Foulard medför en högre thread count, vilket innebär att väva på tyget är mycket snäv, mer än med många typer av tyg folie. Resultatet är att strukturen på foulard är slät, silkeslen, och på grund av bomullsinnehållet är fortfarande lätt att ta hand om och gör att bäraren andas.

Foulard används ofta i klädsömnad, särskilt på klänningar som är avsedda för slitage i varmare klimat. Det bomull i foulard tillåter luft att passera mellan trådarna i väven och gör bäraren av plagget för att bättre utnyttja någon vind. I många kulturer är skjortor och byxor också av foulard. En av de mer populära produkter av herrkläder som är tillverkade av foulard är en lätt twill stil passar. Populär i varma klimat, gör att twill passar hanen att ändå göra ett professionellt utseende även om vädret är mindre än bekvämt.

Sportswear och shorts jogging och skjortor som är avsedda för användning under sommarmånaderna är exempel på moderna användningsområden för foulard. Igen gör väva av vävt siden och bomull material för effektiv luftcirkulation, vilket resulterar i en högre grad av komfort för bäraren. Dessutom process för foulard är så billigt nuförtiden att plaggen kan säljas till konkurrenskraftiga priser. Kombinationen av rimliga priser och förmågan att andas i kläder gör användningen av foulard ett naturligt med en sådan sport som löpning, tennis, jogging och cykling.

Foulard är också ett perfekt material som skall användas vid tillverkning av handmålade skärmar. Detta bör inte komma som någon överraskning, eftersom foulard tros av många ha sitt ursprung i Fjärran Östern. Som propagera används för scener handmålning som sedan kan fästas på skärmar och monteras ihop för att göra Rumsavdelare, fungerar foulard mycket bra.

Naturligtvis foulard är ett idealiskt material för halsdukar och näsdukar som hjälper till att komplimentera ett antal manliga och kvinnliga garderober över hela världen. Faktum är att alla plagg som bör vara mjuk och silkeslen kan vanligen skapas med foulard. En basvara material i flera olika typer av kläder, samt konstnärlig användning är foulard säkerligen att bli en del av landskapet under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.