Vad är Foamboard?

Foamboard är en sammansatt görs genom att skikta styrofoam mellan papper eller plast för att skapa en lätt, robust material som kan användas för en mängd olika saker. Det är också ses ibland marknadsförs som foamcore, och finns i en mängd olika färger, tjocklekar och styrkor. Flesta art leverans butiker bära foamboard, som vissa hem och kontor företag levererar. Som regel kommer foamboard i standardiserade storlekar som slutanvändaren måste skära ner för att passa. Den styrofoam kärna foamboard kan göras i olika grad av täthet. Tätare Styrofoam kommer att hålla upp längre, men gör foamboard mycket tyngre. Lättare Styrofoam gynnas för de flesta projekt. Yttersta skikt foamcore vanligtvis görs med ett tjockt papper, även lätta papp kan ibland användas. Både matt och blank varianter finns, och vit och svart är de två vanligaste färgerna. Ett blad av foamboard är mycket robustare än en jämförbar papper eller kartong. Däremot kan foamboard böja fortfarande eller varp. Av denna anledning är en stödjande underlag som behövs för extremt stora bitar av foamboard. Foamboard är inte heller anses vara arkiv, eftersom det används ett papper kan vara sura, så det bör inte användas som underlag för värderade konstverk. Det finns ett antal potentiella tillämpningar för foamboard. Det är idealiskt för skyltar och skärmar, eftersom den kommer i stora ark och det kan målas eller dekoreras. Konsthantverkare kan också limma saker att foamboard. I underteckna format, kan foamcore monteras på en käpp för att, hängde i ett fönster, eller fäst på en vägg. Den används ofta för bildskärmar i klassrum och informativt mässor.

Även konsthantverkare och lärare använder en hel del foamboard, andra yrkeskategorier vara bra också. Arkitektoniska modeller ibland byggda med foamboard och konstnärer kan använda den för att montera nästa utskrifter eller andra mindre värdefulla projekt. Foamboard kan också användas som en bas lager för skulptur projekt.

Arbeta med foamboard kräver viss skicklighet. En extremt vass kniv ska användas mot en hård yta för att rengöra, även nedskärningar. Dull knivar tenderar att göra trasig nedskärningar, riva papperet täcker snarare än skär igenom den. Förutom att titta ful, kan dessa nedskärningar fångst på saker och tår, dra en del av inför den foamboard off. En skarp rakkniv och en metall linjal för att använda som en skärande guide är mycket användbara verktyg för foamboard projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.