Vad är Flockning?

Flockning är processen med att söka olika typer av fibrer eller material som innehåller lim till andra material. Flockning kan användas i ett brett spektrum av tillämpningar. Människor är oftast bekanta med julgranar som sökt sig med vita, eller rosa eller blå snö. Detta är endast uppnås genom att spraya trädet med en klibbig färg val som ger trädet ett annorlunda utseende. Denna typ av flockning är bara toppen av isberget.

Flockning tenderar att delas upp i flera olika typer beroende på processen och vilka typer av fibrer som används. Dessa typer är rulle till rulle flockning, objekt flockning, fordons flockning och grafik flockning. Flockning kan vara så enkelt som sprutmålning med lim består av små fibrer på objekt såsom granen, eller det kan vara komplicerat, ändra textur och mönster av objektet den tillämpas på.

Grafik flockning, till exempel, används på kläder, golvmattor, kort och stillastående, bland många saker. Den enklaste typen av grafik stoftning skulle tillämpningen av en liten logotyp på ett klädesplagg. Alternativt, är T-shirts med sina många grafiska mönster i huvudsak flockade T-shirts. Du kan känna skillnaden mellan flockade flockade och icke-områden. Många T-shirts med grafisk design känns nästan plast eller seg när en flockade mönster har lagts till, och att hålla konstruktionen ser frisk, kan du behöva hålla skjortor vände ut och in när du tvättar dem.

Rulle till rulle flockning väcker mattan och mattor kan visserligen vara flockade. Dekorativa papper som omslagspapper kan också flockade, som kan rullar med tyg eller tapet. Generellt sett är det hela utanför området på rulle flockade, med allt från fläcken resistenta beläggningar för skimrande mönster som ger större intresse för ditt hem dekorationer. I Automotive stoftning målet kan vara att pälsen olika bildelar för att bättre skydda metall och även för att ge ett enhetligt utseende eller färg till en automatisk del. Du ser metalldelar av en bilmotor ofta målas svart eller grå, och utsidan på en bil, vare sig plast eller metall, är i huvudsak flockade. Du kan inte ta standard husfärg och måla en bil med önskvärda resultat. Istället skulle använda speciell polymer färger som binder med bilens utsida att skapa en jämn yta.

Object flockas har många tillämpningar. Det kan betyda flockning eller bindning fibrer till många olika typer av objekt stora och små. Exempelvis kan ett läppstift röret vara föremål flockades på utsidan, eller möbler kan uppvisa objekt flockning. Flockning kan användas för att ge en annan struktur, ett annorlunda utseende eller för att förbättra hållbarheten hos objektet. Ibland kan extra lager av fiber till ett objekt utför samtliga tre mål.

I vilket fall, flockning är ett sätt att ändra utseende, känsla, eller hållbarhet för en mängd olika produkter, både hemmagjorda och producerats kommersiellt. Du hittar flockas leveranser i olika hantverk butiker, och många butiker erbjuder även bra tips och böcker om hur man flock framgångsrikt. En annan stor resurs för information om flockning, särskilt på kommersiell nivå är det amerikanska Flock Association.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.