Vad är Faux Mål?

Faux finish är en typ av målning folk använder för att göra ett material som trä, ser ut som det är en annan, som marmor. Detta görs av estetiska skäl, och ibland för att spara pengar också. Det kan låta en byggmästare att bara använda ett material utan når flera mycket olika utseende.

I ett exempel på faux finish, en person kan måla en trä-kolumn med en glasyr med att få den slät och blank. Denna process kallas marbleizing. Fyra andra populära faux finish tekniker färg tvätta, ådring, rag målning och trompe l'oeil, vilket är franska för lura ögat .

FÄRGTVÄTT är ett faux finish som kräver latexfärg, glasyr och en trasa eller svamp rundad. En dekoratör använder latexfärg att göra en tunn baslack. Han eller hon tillämpar glasyr i en cirkulär rörelse, med hjälp av svamp eller trasa för att skapa en brokig utseende. Detta ser härmar strukturen på en gips eller stuck vägg. Det är bäst för målning inomhus.

Ådring är en teknik som en person använder, med antingen en svamp eller mottler, att göra en yta som ser ut som en viss typ av trä. Använda verktyget han eller hon etsningar ett mönster i den färg som imiterar en naturlig träfibrerna. Denna teknik kan vara effektiva på icke-träytor, eller en person kan använda det på en billigare typ av trä så att det verkar vara en dyrare typ.

Rag måleriet skapar en yta med ett flammigt textur . Det inte härma någon särskild byggnadsmaterial, utan helt enkelt gör en platt vägg mer visuellt intressant. För att skapa denna faux finish, fuktar en person en trasa med inredning färg och vrider ut den så att den inte droppar. Han eller hon förladdningar trasan upp till en boll och sandskädda det på väggen. Detta sätt, vissa områden sluta med en massa färg på dem, och några med liten eller ingen färg alls. Med en pensel i hörnen kan vara nödvändigt, eftersom en trasa normalt inte kommer att passa väl i trånga utrymmen.

Trompe l'eoil är en intressant faux finish teknik som många tänker på som en optisk illusion. Decorator-färg på en tvådimensionell yta på ett sätt som gör det verkar tredimensionellt. Till exempel kan han eller hon kan måla en väggmålning av en tunnel som lurar förbipasserande att tro att det är verkligt. Ett mindre skala exempel innebär måla ett mönster stenmur på en trä vägg för att det ser ut inuti väggarna i ett slott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.