Vad är Fabric Paint?

Fabric färg är en typ av färg som är särskilt avsedd för användning på textilier. Det används ofta för att skapa projekt anpassade hantverk, och används även i kommersiell skala tillämpa mönster och dekorationer till textilier. Arbeta med tyg färg är ungefär som arbetar med normal färg, och de flesta farkoster butiker bära ett sortiment av tyg färger avsedda för olika material och utseende. Tyg färg är inte detsamma som tyg färg, men tyg färg kan användas som färg på vissa textilier. Som en generell regel, naturliga fibrer som silke, linne och bomull tar bäst att måla tyg. Bomull kommer att ta de flesta typer av tyg färg, medan specialiserade färger rekommenderas för silke och linne. Behandlade tyger tenderar att motstå tyg måla, så kommer många syntetmaterial. Det material som ska målas bör alltid tvättas först, och i allmänhet måste sitta i minst 72 timmar innan de tvättas igen. De individuella tyg färg kommer att innehålla särskilda tvätt och skötselråd. En mängd olika konfigurationer av tyg färg finns. Mycket rinnande tyg färg är ofta utformade för att imitera akvarell, och tillåter krukmakare att borsta det på. Silk färger, till exempel, sker vanligtvis tunn. Tjockare tyg färg kommer ut nästan som pasta, och kan användas för att skapa upp linjer och mönster på ett klädesplagg. Förutom en rad olika färger, kommer tyg målar också i metallisk form. Tyg färg bör alltid testas på ett litet område av tyget först, för att se hur färgen kommer att avlöpa.

De flesta företag säljer tyg färg i rör. Tyget kan färgen pressas ut på en palett eller i en skål för att arbeta med, eller röret kan användas som en applikator. Tyg färg pennor är alla tillgängliga, för att rita direkt på tyg. Tyg sprutmålning är också en populär hantverksverksamhet, och flera företag tillverkar färg tyg spray. Den krukmakare kan frihand färgen, använd en stencil, eller rita ett mönster på tyget och måla över det. Penslar, svampar och rullar kan alla användas med tyg färg till skapade önskad design och utseende.

p

Tyg målning kan kombineras med andra hantverkstekniker. Kan till exempel vax eller liknande sammansatta tillämpas på en textilfabrik före målning för ett färgat motstånd utseende. När materialet är tvättad, kommer vax försvinner och lämnar efter sig ett mönster i färg. Många också lim eller applikationer prydnader på textilier, förutom att använda tyg färg. Tyg målning är en rolig aktivitet för barnen, liksom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.