Vad är FRIVOLITETER?

FRIVOLITETER är en form av spetsar med en liten skyttel. The shuttle används för att koppla små knutar runt en röd tråd. En tidigare form av handarbete kallades "knyta ihop", och var populär under sextonhundratalet, även bland högättade damer, som använde trådar tillverkade av dyrbara material och knöt pärlor i sitt arbete. Knotting var liknande MACRAME, med knutar är knutna kring en tråd i tät följd, arbetat med ljusa eller glansiga material, kan det likna uppträdda pärlor. Vid något tillfälle, knotting började utarbetas i slingor, och blev så småningom kallade FRIVOLITETER . är FRIVOLITETER kännetecknas av slingor anslutna till loopar, och picots, små single-strand loopar som sticker ut från de största loopar. Eftersom den är gjord med knutar på tråden, är det tyngre än andra spetsar görs med motsvarande tjocklek på tråden. Det liknar virkning i sin vikt, men är oftast arbetat i öppnare mönster. FRIVOLITETER används som kantband, som ett införande och överlagra på tyg. Den antimacassars så populärt viktorianska inredningen, de spetsar golvbeläggningar placeras på stolen och ryggen soffa för att skydda möblerna från männens fett hår produkter, har tatuerat vanligen trikå. Ordet kommer från ett märke av männens hår olja, 'Makassarolja ", alltså, anti-Makasar.

FRIVOLITETER är en mycket portabel farkost, en liten boll av tråd och en skyttel högst två inches (fem centimeter) är alla en dam som behövs för att hålla händerna upptagna, och passar mycket väl in i handväskan. Äldre kvinnor FRIVOLITETER på bussar en gång var en bekant syn, och en erfaren trasa kunde närvara nära en konversation medan hennes fingrar var en fläck av rörelse. FRIVOLITETER och andra hantverk minskat i popularitet efter andra världskriget, men fick ett uppsving under sjuttiotalet.

Eftersom damer i alla klasser tatuerat kunde FRIVOLITETER skyttlar vara så enkelt som en snidad träbit, eller utveckla som ristade elfenben, eller Gem-studded ädel metall . Idag antika FRIVOLITETER Bussarna är mycket samlarobjekt, liksom gamla mönster och bitar av spetsar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.