Vad är Eyelet Lace?

Det finns många stilar av spetsar, en dekorativ och delikat tyg genom vävning eller stickning fina tråden till en dekorativ öppen mönster. Öglan spetsar är en av de vanligaste, och kännetecknas av stora hål, eller öljetter, integreras i mönstret med jämna mellanrum. Det finns i alla former, storlekar och färger, och ofta används som trim eller som bilaga i kläder. Det kan tillverkas på en maskin eller för hand, och är lätt tillgänglig i maskintillverkade form på stora spolar i de flesta hantverk och butiker sömnad.

Eyelet spetsar börjar med en grundläggande mönster, som kan upprepas oändligt. Vanliga motiv är geometriska former som diamanter, fyrkanter och cirklar, blommor teman och enkla abstrakta mönster. Det finns oftast minst en uppsättning upprepa snörhålen i mönstret, och ibland ett sortiment av olika former och storlekar för att göra det mer visuellt intressant. Vanligtvis kommer ögla spets i form av ett band som kan variera från mindre än en tum (2,5 cm) till flera inches i bredd, beroende på applikation. När avsedd för användning som trim, öglan spets kan ha en dekorativ kant, och ibland säljs med två dekorativa kanter för unika projekt.

Grundläggande öglan spetsar vanligtvis ligger platt, medan vissa dekorativa öglan spetsar är ruggig. Ruggig spetsar används ofta på underkläder såsom kalsonger, camisoles och slips, medan platt öljett spetsar oftare används som sätter panel på ett plagg för att lägga till strukturell kontrast. Den använder sig av öglan spetsar kläder begränsas bara av fantasin hos avloppsrör men eftersom det är lite känslig, bör man då placera den så att den inte kommer att uthärda stora mängder stress.

Medan spetsar är klassiskt vitt, kan öljett spets finns i en mängd olika färger, särskilt i trim form, så att trimningen ska smälta in i det primära plagget. Öglan spets kan också vara färgade för specifika behov, och några handgjorda spetsar öglan är också hand färgas med naturliga färgämnen från växter, blommor och svampar för en känslig och unik look. Stora gauges av öglan spetsar kan sticka eller pojkar, och göra narr hantverk projekt. Mindre gauges är mer utmanande, och mycket hårt på ögonen, men mönstren finns för patienten konsthantverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.