Vad är Dimity?

Samtidigt som det finns ett antal blandningar bomullstyg på marknaden idag, är dimity en typ av bomull material som har ett intressant utseende och känsla. Här är några av egenskaperna hos dimity som gör det till en sådan träff med många olika tillämpningar.

Traditionellt är dimity helt i bomull fibrer, men på senare år vissa syntetmaterial har uppblandat med bomull för att skapa en dimity tyg. Vad skiljer dimity från några av de andra bomull baserade tyger och blandningar är både utseendet och strukturen på dimity. Med en ren vit bomull finish, har dimity ett utseende som väcker tankar om orörda renlighet. Dimity är ett tufft tyg, eftersom det inte gul lätt och kan stå upp till en hel del slitage.

Tillsammans med ren bomull konstruktion, har dimity en struktur som är unikt eget. Med ett upphöjt mönster på ena sidan av tyget, har väv av dimity en symmetri som ger det visuella intresse, även om dimity materialet inte är färgade, appliquéd eller mönstrade med handarbete. Den Kabelanslutna effekterna av upphöjda av vit bomull gör den idealisk för användning i draperiet paneler, gardiner, kök, Shams kudde, och med överkast.

Trots vit bomull bygga dimity, är det faktiskt ett material som lämpar sig väl för färgämnen. Dimity håller färgen mycket bra, vilket gör det mycket enkelt att ta en äldre dimity post som börjar gult något och ge den nytt liv med hjälp av en te skölj eller en färg färgämne för att ändra utseendet på materialet. Den upphöjda mönstret kommer att hjälpa objekt behåller sin visuella intresse, och eftersom materialet håller upp mycket bra, kommer färgade dimity ser ut som ett helt nytt hushåll textil. Eftersom dimity inte kräver någon särskild typ av städning, något linne objekt görs med dimity lätt kan handtvättas eller placeras i en tvättmaskin på en regelbunden cykel. Normalt är dimity föremål tillverkade av krympfri bomull, så det finns inte mycket chans att materialet krymper eller förlorar sin form. I själva verket kommer med något mer än rutinmässig vård, något dimity material i hemmet ser ut som nytt för många år framöver.

Dimity textilier hushåll återfinns ofta på försäljningsställen finare sängar och varuhus som har ett brett utbud av sängkläder. Bultar av dimity tyg finns också på de flesta tyg affärer, vilket gör det enkelt att skapa dina egna mönster och objekt linne med denna robusta och attraktivt material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.