Vad är Cutwork?

Cutwork är en typ av broderi i vilka delar av stiftelsens tyget skärs bort, skapa ett nätverk av hål och snörhål som accentueras av de broderier mönster. Vid en blick, kanske cutwork ser ut som spetsar, men det är faktiskt broderier, eftersom den arbetat på en stiftelse tyg, inte från noll. Många fina exempel på cutwork kan ses i museerna, och stilen fortsätter att vara populär i dag, med många nya plagg featuring cutwork accenter gjort i olika stilar. Detta cutwork ofta görs av maskin, snarare än för hand, eftersom handgjorda cutwork är mödosamt att göra.

Traditionen cutwork tycks ha uppstått med en hämnd 14. talets Italien, även om grundläggande cutwork kan ha gjorts i epoker före detta. Trenden spred, med många nationer att utveckla sina egna skolor och stilar i cutwork broderi. Många tekniker har särskilda namn, såsom Richelieu, Broderie Anglaise, spanska cutwork och Hedebo. Dessa tekniker karaktäriseras med vissa stilistiska trender som gör dem lätta att identifiera.

Hålen i cutwork är förstärkta med knapphål stygn för att säkerställa att de inte Ravel. Stora hål kan överbryggas med barer, och vissa stilar av cutwork såsom italienska cutwork kännetecknas av ett överflöd av sådana barer. Cutwork kan också blanda lacework teknik, venetianskt cutwork, till exempel, har gjorts mycket finare med tillsats av eleganta stygn vanligen används vid tillverkning av needlelace.

Denna skola broderier kan göras med mångfärgade trådar, inklusive guld och silver tråd, eller det kan göras på vanligt vitt tråd för en mer stram look. Det användes ofta prydnad kanter formella skjortor och klänningar och cutwork broderi kan också ses på lakan, örngott, bordstabletter, dukar och andra hushållsartiklar. Den GENOMBRUTET ARBETE design kan vara lite kliande och stel, eller mjukare och mer smidig med hjälp av mjuka, men ändå robusta trådar i broderi.

Människor som vill lära cutwork kan prova att söka upp en lokal sömnad grupp som arbetar på broderi projekt. Det är möjligt att lära sig tekniken från böcker, men mentorer eller klasser är mycket hjälpsam för att lära sig knepen av handeln. Att lära cutwork i ditt område, prova fråga runt på lokal sömnad eller hantverk butik, speciellt om exempel på cutwork finns utställda eller om affären bestånden klassiska broderier leveranser inklusive tråd, fälgar och nålar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.