Vad är Combing?

Combing är en teknik som har använts vid beredningen av textilier i århundraden. Huvudsak kamning är en process som hjälper till att utjämna och förbereda fibrer för användning i spinning. Kamning hjälper också till att skilja korta fibrer från längre turer, vilket också bidrar till att göra processen för spinning mycket lättare. Samtidigt kammar användas i denna process av fiber preparatet fungerar med kamma talan, de faktiska enheterna har inte mer än ett flyktigt likhet med kammar används på håret. För textila ändamål, är det fiber kammar utrustad med långa metall tänder. Två kammar utnyttjas parallellt, med en kam innehar delen av fiber på plats medan den andra kammen rör sig över ytan av fiber.

Combing utför två uppgifter samtidigt. Som kammen går via fiber, separerar den långsamt kortare fibrerna från längre turer. Korta fibrer fungerar inte bra i en snurrande operation, men kan avsättas och bearbetas med hjälp av en teknik som kallas carding. Ju längre fibrerna är ordnade i platta paket, med alla fibrer tittar åt samma håll. Detta paket kan sedan bearbetas genom spinning, skapa garn och tråd som sedan kan användas för att väva tyg. p

Combing normalt används för att förbereda en kamgarn garn som är gjord av naturliga fibrer såsom bomull. I själva verket är kamning bomull en gemensam process då fibrerna är avsedd för användning i olika typer av kläder. Den kammad bomull kommer att känna smidigare vid beröring, och även producera ett plagg som kommer att bära längre än ett plagg med okammad bomull.

Men inte alla naturliga fibrer svarar bra på kamning. Ull är ett exempel. Eftersom fibrerna är kortare med ull, kardning är en bättre strategi. När fibrerna är oftast längre, vilket är fallet med bomull, kamning ger utmärkta resultat. Många textilföretag kommer att sysselsätta både kamning och kardning i förberedelserna av fibrer för användning i olika typer av produkter, såsom skjorttyg tyg, handdukar, valsar, och andra förnödenheter hushåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.