Vad är Burnishing?

Burnishing är en typ av farkost ansökan. Den kan användas på många olika medier, inklusive trä, papper, metall och lera. Som ett krukmakeri behandling, är burnishing används för att polera mediets yta med en hård, slät objekt. En konstnär kan polera en färdig bit keramik före bränningsprocessen. Burnishing skapar en behaglig blank yta med lera krukor, vaser och andra färdiga projekt. Detta lägger en glänsande glans som ger en professionell, polerad titta på pjäsen. Att polera en bit keramik, ska projektet först få torka. Beroende på vilken typ av medium, tjocklek och storleken på verket, skulle detta kunna ske från rena timmar till ett dygn eller mer. Den lera eller annat medium bör vara fast för att förhindra att burnishing verktyget lämnar repor eller andra märken på konstverket. Det bör också vara något böjligt att förhindra repor uppstår under processen.

Använda en specialiserad burnishing verktyg försiktigt polera keramik arbete. Några burnishing verktyg att välja inkludera plast verktyg, ben eller trä spatlar, lökar glas, eller klappersten. Baksidan av en sked kan också användas om andra verktyg saknas.

Små cirkulära rörelser bör användas i denna process. Undvik att trycka på för djupt för att förhindra repor eller fördärva. Eftersom syftet är blankpolerade, en högglansig kommer att börja visas i de behandlade områdena. Detta gör det möjligt för konstnären att enkelt se vilka områden som fortfarande kräver behandling.

Efter den första behandlingen, som arb åt sidan för att torka igen. Det bör inte tillåtas att torka helt. Eftersom det sitter, den första glans inletts börjar avklinga, vilket ger en matt look. Fortsätt att polera pjäsen igen, skapa lysa ursprungligen skapades i första behandlingen. Efter den andra burnishing bör pjäs avsättas för att torka ordentligt. När pjäsen är helt torr, behöver den en olja ansökan att försegla i polerad glans. För att göra detta kan majsolja användas för att bestryka pjäsen yta. Hela området bör omfattas. Trots att polera kommer sannolikt tycks försvinna vid anställning av olja kommer den tillbaka under det sista steget i projektet.

polera konstverk återigen med burnishing verktyget. Efter den sista behandlingen, ska projektet slipas en sista gång med konstnärens händer. Skapandet kommer då att ha en permanent lyster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.