Vad är Burlap?

Burlap är ett vävt tyg som skapats av jute, hampa eller lin fibrer. Dessa anläggningar är inte kända för sitt silkeslen eller cottony texturer, så resultatet är en grov väv med en stor väva mönster och naturligt beige färg. Burlap används ofta för att bilda lagring väskor för spannmål, potatis och annat skrymmande material. Burlap påsar kan vara märkta med rudimentär logotyper eller varumärken för att identifiera innehållet. Den verkliga innebörden av ordet säckväv är lite av ett mysterium, men vissa källor också hänvisa till det som Hessian trasa.

Burlap används också i bildandet av linoleumgolv. Ungefär som stål armeringsjärn i betong, förstärker säckväv på linoleummattor och ger en linjär struktur. En form av säckväv kan också hittas på undersidan av mattor, ger en bas för de enskilda fibrerna. Vissa designers kan också använda säckväv paneler som väggbeklädnad, eftersom de kan hålla färg och har särskiljningsförmåga texturer.

Burlap inte fått riktigt samma respekt som sin kusin duk, men det kan användas för liknande syften. Burlap Tote påsar ofta ersätta papper eller plast som ekologiskt val för dagligvaruhandeln packning. Säckväv är också biologiskt nedbrytbart, vilket innebär alla dessa potatis och säckar Apple borde så småningom upplösas utan att skada miljön. Med hjälp av jute och hampa fibrer för att bilda säckväv också håller dessa alternativa industrier lönsamma.

har vissa försök gjorts under åren för att använda säckväv för billiga kläder och andra konsumenter produkter, men resultaten har varit skiftande. Tyg av hampa fibrer är fortfarande alltför grov för allmän komfort. Konsumenterna är mycket mer benägna att använda säckväv för dukar, dekorativa skinnfällar eller andra program. Burlap säckar innehåller ofta intressanta litografiska bilder, ungefär som packning lådor. Dessa kan användas för att skapa dekorativa gobelänger eller lampskärmar med rätt kombination av hantverk verktyg och kunskaper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.