Vad är Brocade?

Brocade tyg är ett av flera shuttle-vävda tyger som intrikata mönster som ofta innehåller ett urval av blommor, växter och andra naturliga bilder. Vanligtvis vävd med ett urval av olika typer av silke som är accentuerat med metalliska trådar som ett sätt att tillföra struktur och visuella ränta brokad används i en mängd olika applikationer i hemmet, liksom ett önskvärt inslag i formell slitage och scen costuming.

Brocade skapas ofta med hjälp av en draw vävstol. Använda både en standard inslag och en extra väften under vävningen processen utvecklar detalj av mönstret. Den tvåfaldigt synsätt ger den färdiga produkten ett utseende som inte är till skillnad från en bit tyg som har broderat. Den dubbla väftsystem teknik också ofta ger en nivå av styvhet i utformningen av brokad, och bidrar till att göra materialet stabil nog för att användas i tillämpningar som kräver en tyngre tyg.

Brocade under många år var en favorit val av väv för tapetserararbeten formell möbler. Medan praxis minskat sedan mitten av 20th Century, är brokad fortfarande anses vara ett idealiskt alternativ när du återställer antika soffor, stolar, soffor och chaise lounges. Förutom att användas som stoppning, har brokad förblivit en önskvärd textil för fönster behandlingar. Draperier skapats från brokad förstås att ge en antydan om formalitet livsutrymme och är ofta anställda i formella vardagsrum och som en del av gardiner till en himmelssäng. Bonader som är byggda med silke brokad används ofta för att lägga till färg och visuella intresse för ett rum eller en hall.

Brocade är också ett populärt alternativ som material för bröllopsklänningar, speciellt mönster som vill återta lyxen och överflödet av den viktorianska eran. Brocade kan också användas för att skapa cummerbunds för smoking. I underhållningsbranschen världen, fortsätter brokad är ett önskvärt alternativ för costuming för scenframträdanden, som spelar eller konserter. I grunden är brokad en idealisk tyg alternativ när kläder som är både elegant och sofistikerad önskas, och är tänkt att rikta uppmärksamheten på bäraren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.