Vad är Bombazine?

Som ett tyg alternativ som skapas med en siden varp och väft kamgarn är bombazine både bekväm och attraktiv. Gynnade för användning i skapandet av kypertbindning material, hade bombazine ett par århundraden av hög popularitet, men började falla i onåd som nyare syntet dök upp i början 20th century. Här är lite historia om utvecklingen av bombazine, desto mer populära program genom åren, och hur bombazine används fortfarande i begränsad omfattning i dag.

ursprungligen ett tyg val som var gjord av silke fibrer verkar bombazine att ha fått sitt namn från det franska ordet bombasin , som hade att göra med silke och senare med silke och blandningar bomull. Tros ha sitt ursprung i Storbritannien någon gång under regeringstiden av Elizabeth I, hittade bombazine dess verkliga nisch som en sorg tyg.

Black bombazine verkade ha precis rätt mängd glans anses lämpligt för en änka och de anhöriga till den nyligen avlidne. Den twilled silke och kamgarn tyg design bombazine tyget gjorde det möjligt att hålla sig väl till flera wearings och spolning, så det var inte nödvändigt för änkan observera ett år av formell sorg att vara utrustad med mer än fyra eller fem klänningar.

Bombazine gjorde också sina spår i domstolarna i England som en varaktig klänning material för olika kvinnor vid hovet. Medan svarta bombazine verkade hållas tillbaka för användning i samband med sorg och begravningar, andra färger på materialet ansågs lämpliga för formella aftonklänningar samt de mer enkla klänningar dag som skulle bäras i dagens ljus. Elastisk och relativt lätta att sköta, bombazine gjorde ett bra val när garderob skulle pågå under en lång tid.

Idag är bombazine allt mindre populära än i dagarna fram till den 20: e århundradet. Ändå är det tyg som tillverkas i ett fåtal platser i världen, såsom Storbritannien, i begränsad omfattning. Andra användningar har för bombazine som har bidragit till att hålla produktionen av materialet pågår. Som ett exempel, är bombazine ofta används som foder material för inredning av kistor och lådor smycken.

Från tid till annan kommer företagsamma kläder designern välja att införliva bombazine i en ny klädlinje. I ett fåtal länder i världen, härskar bombazine fortfarande högsta som tyget i valet för sorg klänningar och wraps. Det är sant att bombazine aldrig har återfått sin gamla popularitet verkar tyg att ha löst in en säker plats som en av de mindre tyg alternativen i den moderna världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.