Vad är Bias tape?

Bias tape, även känd som snedremsor, är tillverkad av remsor av väv som används som kantning i olika sömnadsprojekt, inklusive framställning av kläder och quiltning arbete. Bias band är, som namnet antyder, en lång remsa av tyg skära på bias. Den partiskhet i ett tyg är också känt som cross-grain, och hänvisar till ett snitt som gjorts i 45 ° vinkel med trådarna i tyget. Grundläggande tyger görs genom att väva trådar samman vid 90 ° vinklar. Alltså genom att skära längs en 45 ° vinkel, är den minskning görs direkt över, snarare än längs, i linje med den vävda trådar.

Bias inger en bård i sömnad genom flexibilitet och stöd till kanten av tyget, och förhindra nötning. Klippning längs bias tillåter vävda trådar att dela spänning dra eller sträcka tyger, snarare än att låta antingen horisontella eller vertikala trådar absorbera all spänning på egen hand.

Tack vare sin flexibilitet och slutade titta, är bias band ofta används i stället för en fåll vid kanten av en bit tyg. Bias band kan användas direkt på rå kanter av tyg, eller kan användas för att göra andra typer av kantning, inklusive rörledningar och bindande sömmar. Bias tape är vanligt i ärmhål, necklines, remmar eller band i både kläder och väskor.

Bias tejp finns att köpa på sömnad och butiker hantverk, men det finns bara på en utvald mängd olika färger. Av denna anledning många sömmerskor och hantverkare väljer att göra sina egna fördomar tejp. Detta kan enkelt åstadkommas genom en minskning av det önskade tyget längs över-grain att göra en lång remsa. Remsan av tyg kan vikas och antingen trycks, eller fastsydda avsluta kanten av partiskhet bandet själva, för att få det att verka mer attraktiv.

Enkel bias tape är lite mer än en remsa av bias-cut tyg, medan enstaka gånger och dubbla gånger bias band är mer komplicerade, och kan kanske ge mer strukturellt stöd till ett plagg. Single-faldig bias tape görs genom att vika remsan av tyg på mitten på längden, med fel räta, och trycka på tyg för att bilda en tydlig kant. Double-faldig bias tejp görs helt enkelt genom att fälla en enda vikt bias tejp på mitten igen.

Det är viktigt att skära ett tyg remsa bred nog att det kommer fortfarande att fungera som en bård när det har vikts för att göra bias bandet. Längden är också viktigt att tänka på när du klipper tyget band. Om remsan inte är tillräckligt lång, kan två remsor behöva sys ihop i ändarna, kanske äventyrar både styrka och utseende partiskhet bandet. När genomförs korrekt, kan användningen av partiskhet tejp ge både stöd och dekorativ detalj till ett plagg, och förhindra snett på en böjd kant av tyg som kan uppstå med en rak korn band av tyg, eller en enkel fåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.