Vad är Baize?

Baize är en typ av väv som används för att täcka spelborden exempelvis sådana som används för kort och biljard. Boj har andra användningsområden också: i en del stora gamla hus, en grön boj dörren används för att separera anställda areal av huset från resten av hemmet, och det ansågs ett företag skiljelinje. Medlemmar i hushållet, t. ex. master, älskarinna, barn och gäster uppmuntrades inte efter boj dörren, medan anställda tilläts komma och gå fritt så att de kunde utföra sitt arbete. på yrkesmässiga och tabeller turnering, filtad ull används vanligen som ett täcke. Boj är en billigare kopia, även om det är fullt tillräckliga för behoven hos de flesta användare. Det kan vara tillverkade av bomull eller ull, och är speciellt vävda eller ruggad att likna filt. Traditionellt grön kan boj komma även i andra färger, och är ibland mönstrade, särskilt på kort tabeller. Tyget är ofta inte utformade för att tvättas, och kan förvränga om de utsätts för vatten, så se till att alkoholister använder glasunderlägg under deras drycker när de släpps ut innan spelet alls.

På kortborden gör boj ett utmärkt spelyta eftersom det hjälper att hålla korten glider överdrivet, och ger också en stark kontrast färg, som kan hindra spelare från att försöka fuska. På biljard bord, hjälper tydlig kontrast färg boj spelarna att rada upp sina bilder, men akta dig för oerfarna spelare som kan skada boj genom mejsling det med sina signaler. Materialet är också användbart för andra typer av spel, och kommer att behålla sin klassiska klargrön färg om välskött och höll sig för solljus.

Om en boj bord är upprivet, kommer det att behöva en ny yta. Många butiker leverans boj av varvet i olika färger, och det kan även beställas om du har ett visst mönster eller färg i åtanke. Se till att beställa ett överskott för dina behov, så att det blir lätt att installera på spelbordet. Installationsanvisningar variera, beroende på vilken yta är täckt, men i alla fall du vill rensa de gamla boj ända bort och se till att toppen av tabellen är jämn och skinande rena. Den boj är löst installeras med nubb och sträckt i en rad specifika riktningar tills den är sträckt och jämn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.