Vad är ślub Garn?

Som ett exempel på ett textilföretag fråga som en gång ansågs som ett fel, har ślub garn visat sig vara en fördel i vissa fall. Här är lite bakgrund om ślub garn och lite fakta om hur det kan vara ett problem eller en avsiktlig alternativ för produktion av tyg.

Garn används vid framställning av olika typer av tyger och material som ofta börjar liv i form av råvaran levereras till textilväxt i stora balar. Detta gäller både naturliga fibrer som bomull och syntetiska skapelser som polypropen och andra blandningar olefiniska. Användning av flera olika kardning, spinning, och vridning teknik är denna råvara omvandlas till garn som sedan kan vävas in i mönster eller användas i skapandet av ark av material som lämpar sig för tillverkning av kläder, hushållslinne eller klädsel.

Ett av de tidiga problem med automatiserad kardning och spinning processer var utseendet på en underordnad del av garn som var bättre än garnet var avsett att vara. Denna mjuka klump tycks emellanåt över varje körning av ettusen linjär meter garn, och måste tas bort innan materialet skulle vara redo att slå sig eller vrida sig. Ursprungligen fanns normer som gör det etablerade vad som ansågs vara en acceptabel mängd slubbed eller nubby garn för första kvalitetsklass och försäljning. Normalt skulle textiltillverkare arbeta för att anpassa eller ändra sina maskiner i syfte att säkerställa förekomsten av ślub garn kvar inom acceptabla perimetrar.

Över tiden kommer dock begreppet garner som innehåller en hög sammanräkning av slubs som en strukturell och stil alternativ började utvecklas. Ślub garn började användas i skapandet av det som kallas slubbed silke. Samtidigt behålla en övergripande mjuk konsistens, ślub silke också kännetecknas av något som kallas Roves. Huvudsak är en Rove en avsiktlig mönster av ślub garn som produceras vid spinning och vrida maskiner justeras för att tillåta förekomsten av den fullständiga klumpar i garnet själv. Resultatet är att när tyget är vävt, det slubs utgöra ett sammanhängande mönster i materialet, ofta med mycket tillfredsställande resultat.

Beroende på avsikten med tillverkaren kan ślub garn betraktas som ett stort problem eller ett avsiktligt element i tyg design. Vid framställning av varor som måste ha en hög hållbarhet, till exempel med stoppning av möbler och bilsäten, förekomst av ślub garn är avgjort en skuld som måste lösas. Men ślub garn som används för att skapa mjuka material för tabell linjer, behandlingar fönster och andra liknande projekt kan vara mycket önskvärt att läggas visuella effekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.