Vad är vattnas Silk?

vattnade silke är en textil som har en moiré mönster, en porlande illusorisk mönster som skapas av linjer som är ovanpå varandra. Textil haft enorma popularitet i slutet av 1800-talet, och visas i mode då och då, särskilt när det gäller formella slitage. Namnet är en hänvisning till utseendet på mönstret, snarare än en etapp i tillverkningsprocessen. När du väl gjort, vattnade silke liknar ett vattenområde med små vågor darrande i en vind. I en flödande klänning eller jacka, vattnade silke kan se helt fantastisk. För att vattnade silke, vävd siden tyg är kalandrerat, eller passerade jätte rullar. Den kalandrering process krossar fibrerna i siden. Silke som har passerat genom rullarna kommer att ha en porlande mönster som liknar ett stort antal vatten fläckar. Den är ställd av starching, och de resulterande tyg kan känna räfflade eller grov. Mönstret för vattnas silke kan skadas, om det är krossade eller misskött, så vattnas silke plagg bör hanteras och rengöras noggrant.

Materialet används ofta för att göra kvinnornas klänningar, men det kan också ses i draperier, tyg tapeter och andra prydnadsföremål funktioner textil. Böcker kan ha moiré endpapers och moiré med en snäv korn ibland används för att göra band och foder också. Vissa siden målare arbeta med vattnade siden, ibland målning eller färgning av silke innan kalandrering att skapa ett stört mönster som ser ut som det håller på att förändras under vattnet. The Arts and Crafts period såg mycket vattnade siden målning, och exempel på det finns i vissa gallerier. inom mode, vattnade silke kan användas för att göra flytande draperade plagg eller snäv bodices som presentation av siffra på bäraren. Kvinnor bär textil mycket mer än män, i ett urval av mönster och färger. Vattnas silke kan också vara broderade eller pärlstav för extra effekt, och varje plagg kommer att se lite annorlunda, tack vare det unika kalandrering processen. Vattnas sidenband kan användas för att accent kläder med andra material som ull och sammet.

finns många vintage klänningar tillverkade av vattnade silke, och många exempel på hantverk med vattnas silke kan också ses i textil museer. Det kan vara svårt att arbeta med vattnade silke som ett avlopp, eftersom mönstret är abstrakt och säden av tyg kan vara svårt att hitta. Vattnas silke tenderar också att visa knapphålen, så tyget måste vara fäst med omsorg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.