Vad är hantverk?

Hantverk är objekt som är byggda för hand med enkla verktyg snarare än massa metoder och utrustning för tillverkning. Även mycket liknar grundläggande konst och hantverk, det finns en viktig skillnad med hantverk. De poster som produceras som ett resultat av de insatser som är avsedda för en specifik funktion eller användning samt vara prydnadsväxter i naturen. Hantverk innebär att man skapar en mängd olika föremål, inklusive klädsel, religiösa symboler och smycken, och olika typer av papper hantverk.

Två av de vanligaste formerna av hantverk som stickning och virkning. Båda fritidssysselsättningar kan producera många olika objekt som är både tilltalande för ögat och mycket praktisk. Stickning är ett populärt sätt att skapa kläder som tröjor, vantar och mössor lagerhållning. Virkning kan användas för att framställa unika och visuellt tilltalande produkter för användning i hemmet, såsom kudde täcker, bord beklädnader, doilies och afghanska kast. Båda metoderna möjliggör att skapa intressanta färgpaletter och konstruktioner samt gå med enkla färgscheman för en mer dämpad utseende.

Smycken gör är ett annat exempel på hantverk. De smycken stycken skapade får använda en kombination av metall och olika typer av stenar. Däremot kan papper hantverk också användas för att skapa intressanta mönster för örhängen, halsband, armband fotled, eller ringar. Oavsett val av material, är de arbetade och formas med hjälp av enkla handverktyg, som ger varje del en känsla av att vara unik snarare än enhetlig.

Beading och broderier är också roliga lekar som klassificeras som hantverk. Pärlarbete kan användas för att förbättra utseendet på alla typer av plagg från blusar och kjolar till sjalar och headcoverings. Tröjor funktionen ibland pärlarbete som ett sätt att lägga till en touch av elegans till fronten eller axlar av plagget.

Broderier tjänar ofta samma grundläggande funktion som beading, men använder olika storlekar och färger av tråd till form som är tilltalande för ögat. Broderier kan användas för att anpassa kuddar, Jean fickor, tröja fronter, eller ens bord golvbeläggning. Som med alla typer av hantverk, dessa två metoder beroende av vision och skicklighet för den enskilde att ge önskat resultat snarare än någon typ av maskiner för tillverkning.

Sewing i allmänhet kan betraktas som ett exempel på hantverk. Tillskärning och sömnad en Överdrag till stol skulle uppfylla denna definition, vilket skulle skapa kudde Shams eller använda längder av material för att skapa draperi eller panel gardin för fönstret behandlingar. Även sy en fåll på FROTTE sektioner som är tillskurna och skapa hushållspapper skulle betraktas som ett hantverk verksamhet.

Eftersom tanken bakom hantverk är att varje föremål som produceras måste vara värdefull, liksom dekorativa, är det underförstått att de också kan rengöras med relativ lätthet. Till exempel, en duk broderad med semester mönster normalt skulle vara säkert att tvätta för hand eller i en vanlig tvättmaskin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.