Vad är gips?

gips är en typ av gips som kan användas i konst, arkitektur, Eldfasta, och medicinska tillämpningar. När folk tänker på "gips," de ofta tänker särskilt på gips, men det finns ett antal olika typer av plåster på marknaden inklusive kalk cement och gips gips. Många konst och konstruktion butiker utbud säljer gips, och det kan även beställas via specialitet företag. Detta gips görs av kalcineringsprocess gips, en process som innebär att utsätta gips till mycket höga temperaturer för att skapa kalcium sulfat och sedan mala det till ett fint vitt pulver. När vatten tillsätts till pulvret att göra en slurry kan flytgödsel kan formas på olika sätt, och eftersom den innehåller en fast matris skapas, att skapa en stabil form som också är mycket jämn. En fördel med gips är att det inte finns något bortfall av volymer, så kastar görs med denna gips är sanna till storleken på formen.

Historia tycks tyda på att, trots namnet, var gips uppfunnits av egyptierna. Den användes som en konstnärlig utsmyckning i många egyptiska gravar, och grekerna tog upp tekniken, med gips i sina egna hem, tempel och konstverk. Paris blev synonymt med denna typ av gips på 1600-talet, tack vare en stor deposition av gips vilket gjorde det lätt att producera gips. Ämnet används också i stor utsträckning i Eldfasta, ger parisiska hem ett distinkt utseende. I konsten kan gips användas för att göra skulpturer och mögel test för brons och andra gjutgods metall. Plaster kan också användas för att göra formar som kommer att vara mycket pålitliga samtidigt som tål höga temperaturer. Plaster kan också användas som ett arkitektoniskt inslag, som till exempel i fallet med gips profilerna monteras på dörrar och fönsterkarmar.

som byggnadsmaterial, kan gips användas för att öka brandmotstånd en struktur. Det är ofta används som beläggning över andra byggmaterial som metall och trä. Läkare har historiskt använt gips för att göra släta, hårda kastar för brutet ben. Detta material kan också användas i brottsutredningar med gips används för att göra formar par fotspår, slitbanor trötta och andra märkningar. Eftersom gips inte krymper när den torkar, kan den användas för att skapa en domstol tillåtlig rösterna samt en referens som kan användas i en undersökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.