Vad är garvat läder?

garvat läder är ett djur dölja som har genomgått en kemisk process som fördröjer förfall. Utan garvning eller någon form av behandling, kommer skinn ruttnar och blir härsken, vilket gör dem oanvändbara för någon annan tillämpning än är äckligt. Bruket av garvning har använts i många kulturer att bota hudar i århundraden, och olika metoder för att göra garvat läder har utvecklats. När garvade skinn kan behandlas för att göra det vattenavvisande, om så önskas, och sedan formas till ett urval av blanketter från stövlar till skidorna. Som en kroppsdel, kommer skinn ruttnar naturligtvis om de utsätts för väder och vind utan ingripande. Tidig upptäckt människor att läder kan vara blöta av tannin, en förening som finns naturligt i barken, att bevara den. Tannin är mycket sura, och bildar obligationer med naturliga kollagen i huden för att bevara den, genom att hjälpa den motstå bakteriell nedbrytning. Detta gör skinn och päls användbart, eftersom det kommer att bevara dem för en längre tid, exempel på garvat läder som är tusentals år gamla har hittats på arkeologiska platser. De flesta processer för att bota läder kallas "garvning," i en hänvisning till den tanniner som ursprungligen användes för att bota läder.

garvningsprocessen är ganska obehagligt och ganska Stinky. Traditionellt var förvisad garveri anläggningar till utkanten av bosättningar på grund av stanken. Med moderniseringen av garvning, har processen blivit lite mindre illaluktande, men det är fortfarande inte särskilt trevlig. Tillverkning av garvat läder börjar med härdning och rengöring av skinn att ta bort eventuella tjocka material. Skinnen är indränkt i ett bad som främjar upptaget av Garvningsmedel och sedan GARVÄMNE läggs innan lädret sköljs, torkas och behandlas för att bli flexibel. När garvade läder kan skäras i ett brett sortiment av tjocklekar, beroende på möjlig användning.

Skinn som har garvade på ett traditionellt sätt med vegetabilisk tanniner, som brukar kallas vegetabiliskt garvat läder. Läder kan även garvade i kemikalier, vilket kan möjliggöra för garverier att införa nya färger till läder under behandlingsprocessen och tenderar att ge en mer hållbar slutprodukt. En annan form av läder kallas Rawhide, och det inte innebär garvning alls. Istället är skinn skrapas rena och behandlas med kalk innan det långsamt torkade. Rawhide är inte så flexibel som garvat läder, men har fortfarande ett antal potentiella tillämpningar.

p

Många människor som är intresserade av läder arbetar lära till brunt läder, så att de förstår de steg bakom processen. Göra din egen garvat läder kan också vara att föredra i vissa fall eftersom det ger en hantverkare mer kontroll över slutprodukten. Sedan garvning av hudar är en så lång process, men de flesta konsumenter inte vill engagera sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.