Vad är en våt Sander?

En våt Sander är en typ av elektrisk slipmaskin som är avsedd att användas för våt slipning. Flera frågor måste tas upp i konstruktionen av en våt slipmaskin, bland annat utveckling av ett mönster som inte utsätter användare för risk för elektrisk chock, ett allvarligt problem när el och vatten finns i omedelbar närhet av varandra. Ett antal av hårdvara och hem butikerna förbättring bära våt Sanders, och kan beställa specifika modeller på beställning från kunder. Man kan också beställa egna direkt från tillverkare och refurbishers.

Wet är slipning slipning en teknik som innebär att använda en våt pad till sand med. Säden av pad kan variera avsevärt med de flesta våt Sanders som tillåter människor att montera olika kuddar eller remmar till slipmaskin för att uppnå önskad finish. Det finns ett antal ansökningar om våt slipning, inklusive fordonsreparationslackering auto färg, ytbehandling gips och Gips, jämna kanter skära kakel, och polera olika ytor. Våtslipning genererar också mindre damm och buller än torr slipning, vilket tilltalar vissa människor, särskilt personer som arbetar med projekt i trånga utrymmen med dålig ventilation, vilket kan ge torr slipning farlig. En våt Sander innehåller ett block eller bälte som är avsett att flytta när Sander är påslagen. Den slipmaskin kan knytas till ett rör som suger vatten från en hink för att hålla Sander våt medan den är i drift, eller den kan anslutas till en slang eller liknande vattentäkt. Den Sander innehåller ett handtag som är utformad för komfort och säkerhet, hålla användarens hand, långt bort från pad medan Sander är i drift. Wet sanders kan också utformas för att vara fastskruvade bord och arbetsbänkar, som i fallet med Bandslipmaskiner används vid efterbehandling av stenar.

Liksom andra Sanders, våta Sanders förekommer i flera olika stilar som är utformade för olika tillämpningar. Användningar av en husägare arbetar med ett tillfälligt projekt som plattsättning badrum skiljer sig mycket från de människor som använder sandning för industriell uppgifter t. ex. polering marmorgolv eller bearbeta stora mängder ädelstenar. Det är viktigt att köpa en slipmaskin som är lämplig för avsedd användning, men för att undvika att gå överbord och köpa en slipmaskin som är för högt-powered.

Tillsammans med andra motordrivna verktyg, en våt slipmaskin fungerar bäst när det är väl omhändertagna. Folk borde göra till en vana att torka ner sina våta Sanders efter användning, och kontrollera alla rörliga delar av den våta Sander före och efter användning för tecken på slitage. Ett område av särskilt intresse för varje verktyg är strömsladden, vilket inte borde vara sliten eller krokig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.