Vad är en galen Emma?

En crazy quilt är ett täcke tillverkad av oregelbundet formade bitar av tyg, arrangeras med någon påvisbar mönster. Höjden på galna täcke eran var mellan 1880 och 1920, varefter quiltare flyttas till andra tekniker och stilar i quiltning. Däremot kan många exempel på fantastiska galen täcken finns utställda i amerikanska museer och i privata samlingar. Vissa moderna textil konstnärer skapar också galen täcken som vanligtvis utformade som visa delar.

rötter crazy quilt kan hittas i filtar och täcken göras i början av bosättare i USA. Som täcken började falla sönder, var patchad de med bitar av andra material, sakta skymmer det ursprungliga mönstret. Täcken gjordes även från små bitar av material, ofta gör det svårt, om inte omöjligt, att skapa en standard mönster. Dessa täcken som driftiga pionjärer kvinnor var ett av de främsta inspirationskällor för crazy quilt vurm, som inleddes i mitten av 1800-talet bland överklassens kvinnor.

På 1870-talet, var som tokiga täcken också påverkas av asiatisk konst, särskilt från Japan. Den asymmetri och flera tyngdpunkterna finns i asiatisk konst har integrerats i många västerländska "orientalisk stil" mönster. Asian Art används även oregelbundna former och underliga sammansättning, vilken intresserade några västerländska artister. Många crazy quilts omfatta asiatisk design motiv, till exempel fläktar, broderade blommor, och burfåglar. Det finns flera sätt att göra en galen Emma. I allmänhet har den galna täcke ingen isolerande skikt av vadd, även om det kommer att kompletteras med ett solitt material. Många crazy täcken var utformade för att vara pryd kast, snarare än funktionella täcken och de tekniker som används för att göra dem också ibland för att skapa morgonrockar och andra plagg. I en grundläggande galna täcke, tygstycken är pusslas samman för att skapa en samlad täcke. Bitarna sys när de har lagts ut till belåtenhet, och sedan galna täcke broderat och dekorerade. Vissa quiltare helt enkelt applikationer tygstycken till en redan färdig pjäs för galna täcke look, en trend som var populär i början av 1900-talet. Andra använder udda bitar av tyg att göra block som är monterade i en galen Emma. Ibland varje bit är gjord av en annan Quilter, att skapa en vänskap täcke.

Om du är intressanta att göra din egen crazy täcken, kan du slå upp quilting klasser i ditt område att lära sig de grundläggande teknikerna. En regional Art Center erbjuder ofta textil klasser, eller så kan du lärling med en erfaren Quilter. Efter att ha lärt sig grunderna för quilting, inklusive sömmar och lappteknik tekniker kan du arbeta med projekt såsom crazy täcken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.